Третото издание на Българските туристически награди определи с гласуване на

...
Третото издание на Българските туристически награди определи с гласуване на
Коментари Харесай

Кои са най-добрите хотели в България?

Третото издание на Българските туристически награди дефинира с гласоподаване на интернационално жури кои са най-хубавите хотели в България тази година в партньорство с Министерството на туризма и Оперативна програма " Туризъм " – София. Най-добър градски хотел е „ Хаят Риджънси” в столицата (на фотографията в заглавието), а за най-хубав крайбрежен е посочен „ Роял Касъл Дизайн енд Спа” в Слънчев бряг.



Бояна Шарлопова, притежател на хотел " Пирин " в Сандански, получава наградата за зелен хотел от министъра на туризма Христо Проданов

Приза за Зелен/СПА хотел на церемонията в НДК взе „ Пирин” в Сандански, а измежду бутиковите хотели е отличен пловдивския „ Галерия 37”. Живко Иванов, който ръководи собственостите на холдинга, сплотяващ „ Интерконтинентал”, „ Хилтън” и „ Роял Бийч Барсело”, стана Хотелиер на годината, а туристическа организация за 2022 година е „ Емералд Травъл”. Призовете им бяха връчени от министъра на туризма Христо Проданов. Кметът на София Йорданка Фандъкова, която взе предходната Българска туристическа премия за Дестинация на годината от името на столицата, съобщи щафетата и статуетката на Велинград.

Това са и двата града с най-вече хотелски нощувки в цялата страна – 1 300 000 за София и над 700 000 за Велинград. Тъй като след премиите се организира и конференция „ Българският екскурзиант: Ключът към сезон 2022” на представителите на бизнеса – притежатели и генерални мениджъри на най-хубавите хотели в страната с институциите, значимо е да се знае, че и в двата града доминират родните туристи. В София през последната година те са били 52% от гостите, до момента в който във Велинград са над 95%.

В столицата водещи по нощувки, направени от непознати посетители изненадващо са американските туристи, които другояче са втори като брой гости. Най-много хора са пристигнали от Германия. Спад имаме на гръцки, сръбски и английски посетители. Нощувките на чужденци са 14% повече, в сравнение с български туристи.

Кметът Фандъкова и министър Проданов пред бизнеса си дадоха обещание съдействие сред институциите за вкарване на всичките над 3000 жилището и стаи в София, които се отдават през платформи в указател, тъй като едвам 518 от тях сега работят легално като заплащат съответните налози и такси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР