Третокласници от две паралелки на варненското училище Иван Вазов отново

...
Третокласници от две паралелки на варненското училище Иван Вазов отново
Коментари Харесай

Третокласници учат в пенсионерски клуб, местят ги в гимназията

Третокласници от две паралелки на варненското учебно заведение " Иван Вазов " още веднъж ще учат в постройката на Професионалната техническа гимназия от 27 ноември.

Те ще изоставен пенсионерския клуб в региона, където бяха преместени след ВиК повреда в края на септември. Това беше контрактувано на среща сред регионалния шеф на Варна проф. Андрияна Андреева, доктор Ирена Радева - шеф на Регионално ръководство на образованието - Варна и Лилия Христова - шеф на Дирекция " Образование и юношески действия " в община Варна.

Ще се търси терен за изграждане на нова постройка на главното учебно заведение, а за втория образователен период е препоръчан различен вид. Тогава учениците могат да бъдат преместени в Центъра за специфична просветителна поддръжка.

В момента там се прави ремонт на четвъртия етаж, а за учениците ще бъде обезпечен обособен вход и метод към постройката. Проблемът за учебно заведение " Иван Вазов " стартира с пробив на тръбопровод, който наводни пространствата.

Тогава децата от първи до четвърти клас бяха преместени в постройката на Професионална гимназия по електротехника, само че заради неналичието на място 3а и 3б клас учеха в дървената колиба на пенсионерския клуб на квартала, а учениците от 4а и 4б клас са в постройката на Професионална гимназия по горско стопанство и дървообработване, като се постанова по обед да се местят в гимназията по електротехника.

Още в края на септември на родителите беше препоръчан разновидността децата да учат в Центъра за специфична просветителна поддръжка, само че тогава те изрично отхвърлиха, защото се притесняваха от проблемите, които основават част от жителите на центъра.

Автор: Светлана Ганчева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР