Третодивизионният Банско се оказа в центъра на скандал с изчезнали

...
Третодивизионният Банско се оказа в центъра на скандал с изчезнали
Коментари Харесай

Футболният "Банско" се оказа в центъра на скандал с изчезнали 100 хил. лева от УЕФА

Третодивизионният " Банско " се оказа в центъра на скандал с изчезнали близо 100 хиляди лв., оповестиха от футболния клуб. Изпълнителният шеф Крикор Румян съобщи, че средства от УЕФА са били преведени по сметка, друга от формалната на клуба.

Клубът е трябвало да получи 144 830 лв. солидарни заплащания (пълната сума е 152 450 лв., само че БФС удържа 3000 лв. за членски импорт и 4620 лв. за съдийски такси). Преводът е изработен още на 22 декември по сметка, за която се твърди, че е основана ден по-рано от шефа на " ПФК Банско " ЕАД по това време Йордан Баряков на името на клуба, само че в друга банка в Сандански, се споделя в изказването. Румян схваща за това близо месец по-късно, до момента в който към момента чака парите да дойдат в формалната сметка.

Средствата от солидарните заплащания се дават от УЕФА за развиване на детско-юношеския футбол. Заместник изпълнителният шеф на БФС Павел Колев изясни пред " Дневник ", че парите идват в БФС, след което се трансферират към Професионалната футболна лига (ПФЛ), която има ангажимент да ги показа на клубовете.

" Тепърва ще се занимаваме с ПФЛ. Направихме си миниразследване, с цел да стигнем до обстоятелствата. Все още сме в безтегловност, тъй като шокът е доста огромен ", сподели Румян пред " Дневник ". " Банско " е общински клуб, като бюджетът му е 350 хиляди лв..

 Футболният
© LAP.bg

В момента тимът се състезава в аматьорската Трета лига, само че има право на средствата поради присъединяване си в професионалната Втора лига предишния сезон.

" Миналата сряда осведомих кмета на Банско Георги Икономов и вечерта имахме незабавна среща, на която участва и Йордан Беряков ", сподели Румян. По думите му Беряков е донесъл 47 600 лв., само че остатъкът от цялата сума към момента липсва. Икономов е разпоредил да се сформира комисия, която да проверява случая, и е декларирал, че ще бъдат осведомени съответните органи, съобщи изпълнителният шеф на клуба.

Колев уточни, че БФС е извършил своята роля в тази ситуация и е съдействал за разплитането му. " Президентът на футболния съюз Борислав Михайлов заявява поддръжка към клуба и предложи виновните лица да не бъдат оставяни без последици ", добави Румян.

Президентът на ПФЛ Стефан Капралов разяснява пред " Дневник ": " Парите са си преведени по техни сметки (на " Банско " ). Това, което ни дава клубът - по него превеждаме. "

Според Румян " неверният " превод е станал с посредничеството на юрист Михаил Михайлов, който е бил член на Апелативната комисия на БФС. Според информацията Михайлов е уволнен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР