Третият мандат може да бъде реализиран единствено и само чрез

...
Третият мандат може да бъде реализиран единствено и само чрез
Коментари Харесай

Без ИТН третият мандат е невъзможен, заяви Манолова

Третият мандат може да бъде осъществен само и единствено посредством единодушие сред Има Такъв Народ, Демократична България, „ Изправи се БГ! Ние идваме! “ и Българска социалистическа партия. Без присъединяване на „ ИТН “ в диалози и без консенсус няма по какъв начин да има държавно управление с третия мандат, съобщи ръководителят на парламентарната група „ Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова преди съвещанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Президентът Румен Радев свика в понеделник, 16 август, КСНС по тематиките за нужните финансови ограничения за превъзмогване на евентуална здравна и социално-икономическа рецесия от COVID-19 и ограниченията за противопоставяне на засиления миграционен напън през границата на България с Турция. Сред участниците в съвещанието са служебният министър председател Стефан Янев, ръководителят на Народното събрание Ива Митева, служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков, на външните работи Светлан Стоев, на труда и обществената политика Гълъб Донев, на стопанската система Кирил Петков, на финансите Асен Василев, на опазването на здравето Стойчо Кацаров и на защитата Георги Панайотов.

Според Манолова рисковете пред страната – бежанска рецесия, миграционен напън, COVID-вълна, растеж на цените на питателните артикули, тока, водата и парното, ще се добави и институционална рецесия, са тежки и по тази причина е значимо да се знае кой носи отговорност.

" Самостоятелни акции и поръчки биха навредили. Става дума за единодушие и безусловно техническо установяване на мандатоносителя. ГЕРБ и Движение за права и свободи, а и Има Такъв Народ със поръчката си, че няма да взе участие в държавно управление с третия мандат, тласкат страната към политическа и институционална рецесия. Без постоянно държавно управление няма непоклатимост, която е един от детайлите на националната сигурност. Притеснителни са и координираните офанзиви сред ГЕРБ и Движение за права и свободи, в които се включва и Има Такъв Народ против служебните министри. Включително офанзивата на ГЕРБ пред Конституционния съд на указа на президента за назначението на служебния кабинет ", съобщи Манолова.

Тя акцентира, че най-опасно е политическата рецесия да премине в институционална  и нежеланието на партиите да се включат в актуализацията на бюджета. 

" Информацията, показана от служебното държавно управление, демонстрира, че има събрани доходи допълнително. Очакването е до края на тази година да се съберат над 2 милиарда лева повече. Трябва да се даде опция на служебния кабинет тези пари да бъдат ориентирани в секторите, в които има най-голяма потребност от тях. Възрастните хора чакат актуализация на пенсиите, би трябвало да има обществени заплащания за персоналните асистенти и за уязвимите групи ", добави водачът на " Изправи се! ". 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР