Третият лъч на метрото, който ще заработи през есента, вече

...
Третият лъч на метрото, който ще заработи през есента, вече
Коментари Харесай

"Метрополитен" поръчва автомачични прегради за метрото за над 20 млн. лв.

Третият лъч на метрото, който ще проработи през есента, към този момент е оборудван с загради.

© Надежда Чипева Общинското сдружение " Метрополитен " разгласи поръчка за планиране, доставка и монтаж на автоматизирани перонни загради за първи и втори метродиаметър на столичното метро. Те се слагат за обезопасяване и се отварят автоматизирано при прекъсване на влака. Първите загради ще бъдат инсталирани на метростанции " Опълченска " и " Стадион Васил Левски ". Прогнозната им стойност е 3.2 млн. лева без Данък добавена стойност. По преценка на възложителя същият реализатор може да достави предпазни уреди за още 10 спирки за нови 15 млн. лева без Данък добавена стойност. Така крайната цена на поръчката става близо 22 млн. лева с Данък добавена стойност. Първите две метростанции ще бъдат оборудвани в границите на 12 месеца след подписване на контракта, а останалите 10 - в идващите 24 месеца.

Обезопасителни загради към този момент са сложени на пероните на новия лъч на метрото, който ще свързва кв. Горна баня с кв. " Левски ". Частта му от " Овча купел " до " Подуене " ще проработи през есента на тази година. Заради преимуществата на предпазните загради Столичната община взе решение да поръча такива и за най-натоварените спирки на първите два метродиаметъра.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Поръчката

Изпълнителите би трябвало да затворят с загради пероните в зоната на прекъсване на влака (85 м). Те би трябвало да проектират и доставят всички уреди, материали и съоръжение, да проведат проби и да ги пуснат в употреба. Височината им би трябвало да е 170 см. На първия и втория лъчове на метрото няма автоматизирано прекъсване на влака - той се ръководи от ватман. Това постанова да се създаде табло, снабдено със датчици, които да регистрират точността на прекъсване.

Критерият за избор на снабдител е най-ниска цена. Участниците би трябвало да имат оборот от сходни поръчки за последните три години от най-малко 5 млн. лева За този интервал те би трябвало да са оборудвали най-малко една метростанция или перон на жп гара с най-малко 12 загради. Оферти се одобряват до 3 юли. До шест месеца - план за новата метростанция " Панчо Владигеров "

Избран е реализатор в търга за архитект на нова метростанция сред " Сливница " и " Обеля ", излиза наяве от профила на купувача на " Метрополитен ". На 8 май преди всичко е класирано обединяването " Дизайн Консулт Обеля " ( " Eвpo алиaнc дизaйн " и " HT кoнcyлт " ). Цената, на която ще бъде направен планът е двойно по-ниска от прогнозната и е 174 900 лева без Данък добавена стойност. Обединението има 6 месеца да създаде план на нов интермодален терминал под бул. " Пенчо Владигеров ". Той включва служебна връзка на депото в " Обеля " с втория метродиаметър (който ще бъде обособен от първия), нова метростанция на бул. " Панчо Владигеров ", както и връзка с бъдещата жп спирка от линията София - Волуяк - Кюстендил. Самото оборудване ще коства към 24 млн. лева и за него ще се търсят пари.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР