Третирането на паркове, дворове на учебни заведения, детски и спортни

...
Третирането на паркове, дворове на учебни заведения, детски и спортни
Коментари Харесай

Община Варна започва пролетната обработка срещу кърлежи на зелените площи

Третирането на паркове, дворове на образователни заведения, детски и спортни площадки ще се извърши от 28 март до края на месец май.

От 28 март стартира първата за 2024 година обработка срещу кърлежи на терени с публично значение във Варна. Дейностите се правят от общинското дружество „ Дезинфекция, дезинсекция, дератизация “. Графикът планува първо да се обработят тревните площи в Морската градина и Зоопаркът. Това ще стане в дните 28 и 29 март.

В интервала от 1 до 5 април ще бъдат обработени дворове на образователните заведения в града. Периодът съответствува с пролетната почивка на учениците, като екипите ще уведомяват дежурните виновни лица за идното отнасяне.

Парковете в кварталите „ Аспарухово “, „ Младост “, „ Възраждане “ и „ Владислав Варненчик “ ще бъдат третирани в интервала от 8 до 10 април.

Дворовете на детските заведения ще се пръскат от 11 до 30 април, като шефовете или други виновни лица ще бъдат авансово известени. Детските и спортните площадки, както и кварталните градинки ще се обработват през целия месец май, като третираните площи ще се отбелязват с предупредителни табели.

Парковите площи ще се обработват в късните вечерни или ранните утринни часове, когато посещаемостта е слаба. Това ще става при подобаващи климатични условия (температура, мокрота, вятър, превалявания, прораснала растителност).

От предприятието допълват още, че употребяваните биоциди са предопределени за битова приложимост и са с ниска токсичност.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР