Трети световен рекорд на пилота Николай Калайджиев бе признат за

...
Трети световен рекорд на пилота Николай Калайджиев бе признат за
Коментари Харесай

Гинес призна трети световен рекорд на пилота Николай Калайджиев

Трети международен връх на водача Николай Калайджиев бе приет за " Гинес ", оповестиха от компанията управител на екипа на водача.

Световният му връх, подложен на 18 юни на летище Лесново, е за " най-вече поредни 360-градусови завои без спиране в един полет с ултралек аероплан " . При условие за 400 броя за пет часа Николай Калайджиев е извършил 888 безупречни виража за четири часа и 31 минути , с което вписа за трети път България в международните върхове на авиацията, разясняват от екипа на водача.

" Беше огромно предизвикателство да превърнем това премеждие в част от гордите страници за историята на българската авиация. Положихме доста старания, имахме доста натоварени с работа и страсти месеци, само че крайният резултат ни въодушевява и дава сила за доста повече. България има своите водачи от международна класа, България е записана в историята на международните върхове на авиацията за трети път и продължаваме напред, тъй като силата на българския дух няма предел ", показват от екипа на водача.

" Общата ни цел е една - поддръжка на младите български авиационни гении, възобновление на българската авиация до международно равнище и развиване на авиационната промишленост в България. Започваме подготовката си за идващият връх, защото това са поредност от стъпки, които би трябвало дружно да извървим, с цел да стигна до Космоса. Отново с името и в името на България ", разяснява пред Българска телеграфна агенция Николай Калайджиев.

Капитан Николай Калайджиев и летецът Иво Табаков направиха полет с лек аероплан, по време на който описаха териториалните граници на Република България във връзка националния ни празник - 3 март.

През октомври 2022 година българският водач Николай Калайджиев усъвършенства международен връх на " Гинес " на летището в габровското село Драгановци. Световният връх е за " най-вече излитания и кацания с осъществяване на полет по кръга и набор на височина 1000 фута (305 метра) по отношение на терена и кацане преди или в зона от 20 метра с ултралек аероплан за един час ".

Калайджиев слага и международен връх на Международната федерация по аеронавтика - FAI със аероплан с оптималната излетна маса от 300 до 500 кг, през 2021 година


Последвайте ни във и
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР