Трети локдаун вероятно ще бъде обявен утре в Белгия. Националният

...
Трети локдаун вероятно ще бъде обявен утре в Белгия. Националният
Коментари Харесай

Строг трети локдаун се очаква да обявят утре в Белгия

Трети локдаун евентуално ще бъде разгласен на следващия ден в Белгия. Националният съвещателен съвет, който взема решение какви да бъдат санитарните ограничения в страната, ще заседава в сряда сутринта, вместо в петък, както беше планувано. Причината е повишаващия се брой инфектирани и засиления напън върху здравната система.

Експертите желаят цялостно затваряне за три седмици на магазините за артикули, които не са от първа нужда, както и на фризьорските салони. Предлага се и всички възпитаници да минат изцяло на отдалечено образование. Все още не ясно дали ще бъде поискано и ограничение на напредването в Белгия, както стана преди година.

Премиерът на региона Валония - Елио ди Рупо - сподели, че в последна сметка решението ще бъде взето от политиците, а специалистите единствено ги съветват. Той призна, че измежду жителите към този момент има отмалялост от санитарните ограничения.

В Белгия от есента на предходната година за визити са затворени заведенията за хранене, питейните заведения и кафенетата, не работят фитнес залите. Не са позволени “несъществените” пътувания отвън или към страната. Вкъщи може да се кани единствено по един посетител. На цялата територия има вечерен час, който варира, само че в Брюксел е от 22 ч. до 06 ч.

Франкофонската социална телевизия RTBF оповестява, че през последните 24 часа в белгийските лечебни заведения са постъпили 282 заболели - връх от ноември насам и с 35% повече от последното денонощие.

Болниците имат потенциал да одобряват още заболели, само че в случай че наклонността продължи, след две седмици здравната система ще бъде претрупана, а това е главното терзание на управляващите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР