Трети избори за парламент в една година рискуват да вкарат

...
Трети избори за парламент в една година рискуват да вкарат
Коментари Харесай

Нинова: Нови избори ще вкарат държавата в тежка криза


Трети избори за парламент в една година рискуват да вкарат страната в тежка рецесия, а също така определените органи ще имат още по-малка легитимност, тъй като все по-малко хора ще гласоподават. Трябва да се положат всички вероятни старания, с цел да се излъчи постоянен кабинет и да не се разпуска Народното събрание.

Тази позиция отбрани в утринния блок на Нова тв водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Днес социалистите не престават диалозите с Има Такъв Народ към програмната им декларация и цели, които левицата упорства да бъдат включени в нея. Нинова насочи апел към другите две партии на митинга – „ Демократична България “ и „ Изправи сеБГ. Ние идваме “ да създадат всичко допустимо да реализират договореност. По думите ѝ трите политически обединения " се движиха в пакет като партии на смяната " и по тази причина ще е необичайно да не се поддържат една друга.

Големи опасности стоят пред България и нейните жители. Те изискват решение, а не да се върви на нови избори, повтори няколко пъти Нинова.

Убедени сме, че би трябвало да има постоянно държавно управление и да не се разпуска Народното събрание. Ако създадем трети избори през есента в Коронавирус рецесия, това значи ниска изборна интензивност, а оттова и ниска легитимност на органите, които ще избираме, сподели водачът на Българска социалистическа партия.

Тя изброи няколко риска, пред които е изправена страната ни. „ Социален, поради увеличаващите се цени на всичко; здравен - поради задаващата се нова Коронавирус вълна; стопански, тъй като стопанската система може да бъде изправена пред нови предизвикателства; задава се мигрантски натиск; би трябвало да имаме актуализация на бюджета и нов за идната година; Планът за възобновяване също би трябвало да бъде предаден. Нашите партийни старания, както и на хората на площадите, бяха да се разгради досегашният модел на ръководство. Няма по какъв начин това да стане, в случай че няма постоянно правителство”, уточни тя.

Служебният кабинет си прави работата съвършено, хората го харесват. Той обаче не може да свърши нищо от това, посочи водачът на левицата.

Нинова акцентира, че Българска социалистическа партия е единствената партия, която води транспарантни договаряния с Има Такъв Народ и след всеки диалог излиза и среща обществото с хода на диалозите.

На въпрос дали ще поддържа оферти кабинет с министър председател Пламен Николов, в случай че от Има Такъв Народ не сключат съглашения, тя акцентира, че няма да взема решение сама този въпрос. „ Решението ще се вземе от националния съвет “, добави водачът на Българска социалистическа партия.

За компетентността на новите министри отговорността ще е на Има Такъв Народ и Трифонов, безапелационна е Нинова.

Тя акцентира, че Българска социалистическа партия е за по-социална политика и за по-висок % на преразпределение на бюджетните средства. „ Това е една от противоречивите точки, за които ще приказваме през днешния ден с Има Такъв Народ “, добави водачът на левицата.

Нинова удостовери, че в случай че третият мандат им бъде връчен те ще предложат служебния кабинет за постоянен. Тя се надява, че той ще бъде подсилен и от останалите парламентарно показани партии.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР