трети ден западно от гръцката столица Атина, съобщава Ройтерс. Огненото бедствие

...
трети ден западно от гръцката столица Атина, съобщава Ройтерс.
Огненото бедствие
Коментари Харесай

Трети ден Гърция се бори с горски пожари

трети ден западно от гръцката столица Атина, оповестява " Ройтерс ".

Огненото злополучие унищожи гори и домове и наложи евакуации на фона на подготовката на управляващите за нова гореща вълна, която може да усложни още повече изискванията в страната.

Тази заран беше възобновено гасенето по въздух над градовете Мандра, западно от Атина, и Лутраки, покрай Коринтския канал, който разделя континентална Гърция от Пелопонес.

По данни на пожарната работа нов пожар е избухнал в гора на остров Родос. Три селища и хотел в планински регион са евакуирани.

В континентална Гърция пожарникарите работиха през цялата нощ, с цел да удържат пламъците надалеч от комплекс от крайбрежни рафинерии.
 Два горски пожара бушуват край гръцката столица Атина, къщи са развалени
Два горски пожара бушуват край гръцката столица Атина, къщи са развалени

Единия е край село Куварас, а другия край морския курорт Лутраки

Днес четири самолета, изпратени от Италия и Франция, се причислиха към гасенето . Пожарникари от цялата страна, подсилени от екипи от Румъния, Полша и Словакия, са изпратени да оказват помощ в битката с пожарите.

Пожарите са постоянно събитие в Гърция, само че през последните години по-горещите и по-сухи лета трансфораха Средиземноморието в гореща точка на горски пожари.

Тази седмица гръцката метеорологична работа предизвести за нараснал риск от пожари, до момента в който страната се възвръща от първата огромна гореща вълна за лятото. Втора гореща вълна се чака да стартира на следващия ден.

Пожарът, който избухна в понеделник в региона на Дервенохория, на към 30 км северно от Атина, се популяризира бързо поради мощни ветрове и доближи Мандра през вчерашния ден, където изпепели къщи.

Регионът има горчив предходен опит с естествени бедствия. През 2017 година град Мандра беше обиден от неочаквани наводнения, които предизвикаха гибелта на 24 души.

Година по-късно 101 души починаха в крайбрежния град Мати, източно от Атина, който беше изпепелен от горски пожар за броени часове.
 Световната метеорологична организация предизвестява за смъртоносни жеги
Световната метеорологична организация предизвестява за смъртоносни жеги

Засилващите се горещи талази провокират здравни предизвестия за Европа и САЩ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР