Третата линия на софийското метро се изгражда и с около

...
Третата линия на софийското метро се изгражда и с около
Коментари Харесай

Визита на преговарящия на ЕС за Брекзит Мишел Барние в София

Третата линия на софийското метро се построява и с към 400 млн. евро европейско финансиране. Това разгласи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя и основният договарящ на Европейския съюз за Брекзит Мишел Барние използваха софийското метро, с цел да стигнат до спирка " Европейски съюз ", където дадоха брифинг за публицистите. Мишел Барние сподели, че е Англия е поела уговорката да извърши всички свои финансови задължения до 2020 година.

В момента се построяват 12 км. от третата линия на метрото. Целта е до края на годината над 80% от сектора от „ Красно село " до Малък градски спектакъл „ Зад канала " да бъде подготвен. Очаква се тунелопробивната машина до края на май да доближи до НДК.
Йорданка Фандъкова - кмет на София: След приключването на 3-тата линия на метрото към половин милион души на ден ще употребяват най-екологичния градски превоз. За нас европейската взаимност е значима и е огромна отговорност да можем да подготвим плановете, и да ги защитим, и да покажем, че тя се употребява от жителите на София.
За последните 14 години София е получила 1 милиарда евро финансова поддръжка от Европейски Съюз за построяването на метрото.

Мишел Барние удостовери, че в договарянията Англия е поела уговорката да извърши всичко свои финансови отговорности до края на настоящия финансов интервал, а това визира директно България за доста стратегии, свързани с районите, селското стопанство и софийското метро.
Мишел Барние - основен договарящ на Европейски Съюз за „ Брекзит ": Хубавото е, че успяхме да се споразумеем с британците до 2020 година те да изпълнят всички свои задължения, в това число и към построяването на 3-тата линия на софийското метро.
По-рано през днешния ден Мишел Барние срещна премиера Бойко Борисов с хода на договарянията сред Брюксел и Лондон за излизането на Англия от Европейски Съюз. Общо е мнението, че този развой би трябвало да подсигурява правата на жителите и на бизнеса.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР