Третата и последна възможност да се състави редовно правителство в

...
Третата и последна възможност да се състави редовно правителство в
Коментари Харесай

Петков очаква БСП да получи мандат за кабинет от Радев

Третата и последна опция да се сформира постоянно държавно управление в настоящия парламент най-вероятно ще се падне на Българска социалистическа партия. Такова мнение изрази в коридорите на Народното събрание съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков.

По думите му, би било „ много огромна изненада “, в случай че президентът Румен Радев връчи мандата на Демократична България. Причината, съгласно Петков, е напрежението сред президента и десницата поради военната помощ за Украйна. Радев нееднократно дефинира като „ военнолюбци “ десните поради твърдото им искане България публично да даде оръжия на воюващата страна.

Петков не пожела да се ангажира с позиция за третия мандат. Той предложи първо да се изчака решението на президента. Но изрази скептицизма си, че в случай че задачата се падне на Демократична България, останалите обединения в Народното събрание ще поддържат държавно управление на десницата. Мотивът му беше, че Демократична България на процедура ще предложи същите програмни цели като Политическа партия при втория мандат. А те бяха отхвърлени от болшинството в Народното събрание без разискване, в това число и от ГЕРБ-СДС, чийто водач Бойко Борисов в този момент приказва одобрително за възможен кабинет на Демократична България.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР