Треньорката на най-добрата българска фигуриста Алекандра Фейгин Ина Лутай разкри

...
Треньорката на най-добрата българска фигуриста Алекандра Фейгин Ина Лутай разкри
Коментари Харесай

Треньорката на Александра Фейгин: В момента търсим нов хореограф, който да работи със Саша

Треньорката на най-хубавата българска фигуриста Алекандра Фейгин Ина Лутай разкри в изявление, че сега работи интензивно в търсенето на нов хореограф, който да работи с нашето момиче през идващия сезон.

В диалога Лутай споделя, че сега изследва в детайли всички хореографи, които работят със звездите във фигурното пързаляне. До момента Саша Фейгин използваше услугите на съветския хореограф Никита Михайлов.

Сестрата на двукратната ни международна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова даде още и своята оценка за представянето на българската фигуристка по време на международното състезание в Япония, където нашето момиче се подреди 24-та.

" Много съм удовлетворена, тъй като последните два сезона бяха извънредно тежки за Саша. Тези шест месеца през, които не тренира си оказаха въздействие. Смятам, че изиграването чисто през днешния ден на скоковете, без безусловно никакво наказване от съдиите, е голям триумф за нея. Това й дава една убеденост, че занапред най-хубавите й класирания предстоят ", показа Лутай пред сътрудниците от БНР.

" Сега ще ѝ дадем отмора от една седмица и по-късно започваме работа по новите стратегии. В момента доста в детайли проучвам безусловно всеки хореограф, който работи на международно равнище, който слага стратегии на звездите във фигурното пързаляне. Искам да избера хореограф, с който Саша да работи през идващия сезон. Избирам, чудя се, на кого тъкмо да се спра " добавя тя.

Ина Лутай разкри още, че по време на шампионата на планетата в Япония Александра Фейгин даже е направила опити за четворни скокове по време на тренировките, макар че те не са заложени в програмата ѝ.

" Говорих с Андрей, който е със Саша в Япония. Точно преди волната стратегия тя е отишла при него с молба да опитва четворен дебелак. Споделила е, че леда я изхвърля извънредно добре. Направила е 5-6 опита, макар че не е заложен в програмата ѝ. Андрей сподели, че някой са били сполучливи. За това в този момент ще желая диалог с федерацията. Ще упорствам, когато при започване на сезона заледяват пързалката в Зимния замък, да извикат експерт от чужбина или пък човек, който схваща от съставките, които би трябвало да съдържа леда, с цел да може той да бъде добър за самостоятелно фигурно пързаляне. За нас това ще бъде доста значимо ", разяснява Лутай.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР