Треньорът Стефано Пиоли отчете, че неговите футболисти все още не

...
Треньорът Стефано Пиоли отчете, че неговите футболисти все още не
Коментари Харесай

Отборът не е готов да играе със Златан, оправда се треньорът на Милан

Треньорът Стефано Пиоли регистрира, че неговите футболисти към момента не са подготвени да играят със Златан Ибрахимович и затова през днешния ден отборът не е съумял да се възползва от качествата му по време на дуела със Сампдория. Срещата приключи 0:0, а шведът влезе на терена в 55-ата минута.
 Ибра се завърна, Милан - не
“Отборът не е свикнал да има футболист с такава физика в наказателното поле на противника и надлежно подаванията към него не бяха задоволителни, изключително към края на срещата - съобщи наставникът. - Трябва да си извадим изводите, с цел да сме сполучливи с Ибра на върха. Златан е централен нападател и ще забележим дали ще го използваме самичък в предни позиции или с някого различен. Той може да бъде в тандем с Кшищоф Пьонтек, само че би трябвало да намерим салдото, с цел да може този вид да сработи. Като цяло резултатът от идването на Ибрахимович е позитивен. Той вкара в отбора темперамент, наличие и цялостна поддръжка.”

Zlatan Ibrahimovic celebrated his comeback for AC Milan, but it was not spectacular comeback today as the Rossoneri drew their game against Sampdoria 0-0 at the San Siro. #DiskiFans pic.twitter.com/EgpnSFLUVK
— DISKIFANS (@diskifans) January 6, 2020
“В огромна част от срещата доминирахме и мисля, че имахме 70 подавания в наказателното поле на противник - продължи Пиоли. - Липсваше ни обаче класа. Когато нямаш нужната акуратност, не можеш да спечелиш. От всеки един играч на Милан би трябвало да се чака повече. Статистиката сподели, че точните ни подавания бяха единствено 70% и това е разликата. А и не става дума единствено за акуратност на пасовете, а и за това да избереш верния метод на подаване към съответния човек. След появяването на промените трябваше да променим метода си на игра. Смятам, че най-важното нещо е топката да бъде в краката на най-хубавите футболисти. Нормално е призрачен сън като този против Аталанта (0:5) да остави своя отпечатък върху теб и да разклати самочувствието ти.”

Клубът от “Сан Сиро” е чак на 12-о място в италианското състезание. Серия А 18 кръг, понеделник 6 януари  Милан 0:0краен резулат  Сампдория
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР