Треньорът по футбол Станимир Стоилов беше удостоен от министъра на

...
Треньорът по футбол Станимир Стоилов беше удостоен от министъра на
Коментари Харесай

Станимир Стоилов получи "Венец на победителя"

Треньорът по футбол Станимир Стоилов беше почетен от министъра на младежта и спорта Красен Кралев с най-високото държавно отличие в региона на спорта " Венец на спечелилия ". Настоящият народен селекционер на Казахстан получи венеца във връзка навършването на 50 години и приноса си към футбола.

" За мен е голяма чест да бъда измежду елита на българските треньори. Аз се усещам постоянно виновен за българския футбол ", сподели Стоилов и регистрира приноса на спортното министерство за построяването на доста игрища и стадиони в последните години.

Стоилов стартира треньорската си кариера в " Левски ", където завоюва шест трофея четири години. Той изведе отбора до четвъртфинал в Купата на УЕФА и присъединяване в групите на Шампионската лига. След това работи в " Литекс ", националния тим и " Ботев " (Пловдив) преди да поеме " Астана ". В Казахстан Стоилов изведе тима до четири следващи трофеи, купа и суперкупа, както и присъединяване в групите на Шампионската лига и Лига Европа.

От началото на 2018 година експертът е отпред на националния отбор на Казахстан.

Специалистът изясни, че в последните години доста инцидентни треньори са водили огромните клубове.

" Не може инцидентни хора да водят, а потвърдени треньори да са подценявани. Във футбола в последна сметка гледат какво си постигнал, всичко друго са единствено празни приказки. Лошото е, че и ние не успяхме да се обединим ", сподели Стоилов.

Той загатна, че в " Левски " и ЦСКА могат да се преборят с " Лудогорец " стига да създадат добра подготовка: " Винаги ролята на треньора е била значима ". Според Стоилов обаче наставникът на " Левски " Делио Роси наподобява безразличен от името на клуба.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР