Треньорът от щаба на германския Борусия Дортмунд Ото Адо се

...
Треньорът от щаба на германския Борусия Дортмунд Ото Адо се
Коментари Харесай

Селекционерът на Гана вярва в класирането на елиминациите на Мондиал 2022

Треньорът от щаба на немския Борусия Дортмунд Ото Адо се любува на опцията да води националния тим на Гана на Световното състезание по футбол в Катар. 47-годишният прекара шест години в Борусия като играч, преди да се завърне в клуба като треньор през 2019 година, само че в този момент е отпред на своята страна за Мондиал 2022.

 „ Футболът е спорт номер 1 в Германия, само че за Гана Мондиал 2022 има спомагателна стойност, тъй като страната не е огромен фактор на интернационално равнище. Затова Световното състезание не е просто спортно събития за нас. Всяка победа ще носи повече мир и непоклатимост “, съобщи Адо в изявление за немския вестник Ruhr Nachrichten.

„ За мен всичко е ново прекарване, нов опит. През 2006 година участвах като футболист, а в този момент съм треньор. Нямам самообладание да се изправя пред предизвикването “, разяснява още Ото Адо. Националният тим на Гана е в група Н на Мондиал 2022 в компанията на Португалия, Уругвай и Република Корея. Адо е наясно, че достигането до етапа на директните елиминации няма да бъде елементарно, само че е убеден, че отборът има качествата, с цел да попадне измежду изненадите на шампионата. „ Имаме някои в действителност положителни играчи, а като тим несъмнено можем да поднесем изненада, в случай че всичко се развие в наша изгода “, сподели още експертът.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР