Треньорът на ЦСКА-София Милош Крушчич даде интервю за Арена спорт

...
Треньорът на ЦСКА-София Милош Крушчич даде интервю за Арена спорт
Коментари Харесай

Крушчич: Искам Купата!

Треньорът на ЦСКА-София Милош Крушчич даде изявление за " Арена спорт " по Българска национална телевизия, в което приказва за проектите си отпред на отбора, всекидневните спекулации, че ще бъде сменен от управлението, както и идното дерби с Левски, което ще се състои на 16 февруари.

Гледах едно изявление с Юрген Клоп, в което едно дете му задаваше много неуместни въпроси. Той отговори безусловно съществено и дори с усмивка. Как гледате на неуместните въпроси?
Нямам проблеми с това.

Харесвате ли Юрген Клоп като треньор?
Харесвам стила на игра, който ползва. Харесвам по какъв начин изживява насладата от триумфите и същинските, откровени връзки, които е построил с футболистите си.

Връщате се от Белград. Там също има проблем с чистотата на въздуха. Как ви понася въздуха в София и липсва ли ви Белград?
Липсва ми фамилията, тъй като тук съм самичък. Имам две дечица и жена ми си е в Сърбия, само че тук към този момент имам всички условия да се съсредоточа в работата си оптимално добре. Нищо не ми пречи и съм отдаден напълно на тима. Както в Белград по този начин и тук в София има проблеми с въздуха, изключително мъчно се диша към ЦСКА, само че това си е традиция, не е елементарно.

Как се чувствате като треньор на ЦСКА?
Отлично! Трудя се всеки ден, тук пребивавам с футбола. Не желая обаче да се товаря с напрежението, което на всички е ясно, че има в ЦСКА. Натискът е от всички страни. Ако обръщам внимание на това, няма да изпитвам наслаждение от работата и от това, което реализираме.

Разбрахте ли към този момент по какъв начин се печели уважението на почитателите на ЦСКА?
Да! За почитателите не е задоволително ЦСКА да побеждава, те желаят да е безапелационно и това към този момент съм го схванал. Именно в тази тенденция работим с моя екип. Изискавам доста и всеки да дава максимума, помощниците ми и играчите на терена. Сега за втория лагер ще е по-лесно, тъй като към този момент шест месеца тима е едно цяло и усещам, че играчите схванаха какво се желае от тях и играта още в първата ни контрола го сподели.

Липсва ли ви Люпко Петрович и неговите препоръки?
Не мога да кажа, че ми липсва, само че Люпко е един треньор и човек, който има особено място в моя живот и образуването ми като треньор. Получих огромен опит от него. Поддържаме връзка обикновено е, само че пристигна времето и аз самичък да поема по своя път и да се потвърдя.

Кой най-вече ви оказва помощ в този момент със препоръки?
Целият ми екип, с който работим. Имам млади и амбициозни треньори. Всички ми оказват помощ и мога да кажа, че всеки един е отдаден на реализиране на задачата пред ЦСКА. Изискавам доста от всеки - треньор или футболист, не желая импровизации за неща, които би трябвало да са ясно сложени. Обичам да държа нещата в свои ръце, аз да управлявам какво да се случва.

При прибирането на тима на летище " София " в петък ви попитаха: " Добър треньор ли е Милош Крушчич? ". Вие казахте: " Да, тъй като имам положителни играчи ".
Така е. Този въпрос ме изненада, тъй като беше ексцентричен, одобрявам такива. Всики споделят положителният треньор е този, който има положителни резултати. Да, това е по този начин, само че с цел да ги постигнеш са ти нужни положителни играчи. Футболистите вършат положителния треньор. Загубата на 2-3 мача не е съображение да се счита, че треньорът е слаб. Може да е случайност, само че във футбола постоянно има баланс и положителният треньор се вижда бързо, че е подобен и играчите съвсем незабавно също могат да го схванат.

Имате ли терзание, че непрекъснато се водите вид " Б " за ЦСКА, непрекъснато ви сменят. Няма по какъв начин да не четете и да чувате какво се приказва?
Тук ме сменят всеки ден, различен треньор идва! Искрено съм си споделил, че няма да чета какво пишат и приказват, тъй като това единствено ще ме разконцентрира. Повечето информации въобще не са правилни. Не ми е елементарно, само че привикнах, само че дано по този начин да не престават, аз да реализирам положителни резултати пък дано си приказват и да ме сменят по два пъти дневно в случай че желаят.

Какво най-вече пречи на ЦСКА да стане първенец. Какво още му би трябвало?
Пречи му най-много този тим, който към този момент 8 години е първенец и това е истината, която би трябвало почтено да признаем. Но това, което зависи единствено от нас е да не вършим грешките от рода на равенствата с Етър, Дунав - ей такива не доста разумни пропуски, които в последна сметка са решаващи в случай че желаеме да станем първенци. Просто би трябвало да вдигнем равнището си с едно нагоре във всички детайли - селекция, организация всичко би трябвало да е по-добро от това на Лудогорец, това е действителността.

С футболистите, които имат в наличност и ангажимента, че чакате две нови попълнения - може ли ЦСКА действително да мисли за купата?
В живота и във футбола няма невъзможни неща, още повече, че не помня в кой мач Лудогорец бяха тотално или въобще по-добрия тим от нас. Да, допуснахме и загуба от Локомотив Пд, само че това се случва, когато и шансът ти убегне. Все отново, дано да кажем, че с цел да се случи да сме първенци, ще би трябвало да се надяваме и Лудогорец да допусне неточности напролет.

Как е в този момент тима? Направихте първия лагер и изиграхте първа контрола, въпреки тя да не е огромно мерило за положението на отбора?
Сега е доста по-лесно, тъй като тима към този момент е от шест месеца едно цяло и към този момент се понапаснахме, опознахме се. Чувствам, че играчите към този момент поддържат връзка по-добре на терена, тимът е много по-обигран. Всички към този момент са наясно какво се изисква и по какъв начин да се реализира. Имат моделът, правилото на игра, който търсим и мисля, че още в първата контрола, която изиграхме го демонстрираха. А, в случай че успеем да подсилим тима с един, двама играчи мисля, че ни чакат положителни неща през пролетта.

Наясно ли сте, че всичко, което вършиме сега и градите може да рухне за секунди още след първия мач напролет, защото е в дербито с Левски? Как живеете с тази мисъл?
Не единствено, че не ме тормози това, само че ми дава огромен тласък. Защо да мисля какво ще стане в случай че резултата е отрицателен? Защо? Напротив, мисля единствено в позитивната посока за този мач, окуражавам се. Защо не ме попитате какво ще стане, в случай че спечелим и по какъв начин ще ни тръгнат нещата по-късно. Така обмислям аз - единствено положително!

Какво не обичате да Ви питат медиите?
Не обичам когато се основават интриги. Имаше такива преди, в този момент към този момент като че ли не е толкоз осезаемо. Обичам да съм открит с всички и всичко да е ясно. Говоря с играчи, всеки може да показа с мен, каквото желае. Не съм доста избухлив край линията по време на мач, само че на подготовка не е напълно по този начин. Вижте, мисля, че времето на викането и бурните пристрастености към терена отмина, в този момент е по-друго време, манталитетът е различен и аз съм част от това.

Ако стартираме едно изречение с думата " Искам " по какъв начин ще го продължите?
Искам Купата!

Не казвате шампионската купа обаче, а Купата.
Искам първо Купата. След това ще забележим.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР