Треньорът на Спартак (Вн) Неделчо Матушев ще е единият помощник

...
Треньорът на Спартак (Вн) Неделчо Матушев ще е единият помощник
Коментари Харесай

Дерменджиев взе треньор от Втора лига в националния

Треньорът на " Спартак " (Вн) Неделчо Матушев ще е единият асистент на Георги Дерменджиев в националния тим. Селекционерът ще разгласи екипа си в понеделник, само че през вчерашния ден от варненския клуб признаха, че към този момент търсят нов треньор, защото Матушев е приел да бъде помощник в държавния отбор. Другият помощник най-вероятно ще е Елин Топузаков, въпреки в началото да се считаше, че ще е Димитър Телкийски.

" Трябва да се вземат смели решения. На мен никой няма да ми въздейства. Решенията ще са мои и аз ще нося отговорността. Напрежението е огромно в тима. Трудно е да се усъвършенства толкоз бързо това, само че би трябвало да се работи по въпроса. Всичко минава през психическото положение на момчетата. Грешка е да се постановат условия, които не може да бъдат изпълнени. Трябва да покажем оптималното, което е допустимо към този момент. Когато тимът е на едно равнище, то мъчно може да се надвиши. Показателно за равнището на футбола ни сега е това какъв брой футболисти играят в чужбина и в кои тимове. Приканвам към поддръжка за тима като същински българи. Независимо какъв брой хора дойдат на стадиона, те би трябвало да го поддържат и да знаят, че това е неговият тим на терена ", разяснява Дерменджиев пред " Диема спорт ".

Той самият бе сюрпризиран от неяснотата към контролата на 14 ноември, за която се оказа, че не е явен противникът. Първоначално се появи информация, че България ще одобри Хаити в София и даже пред Българска национална телевизия Дерменджиев предизвести, че не трябва да се подценява този противник. Но по-късно се оказа, че отборът няма да играе срещу Хаити и още се търси съперник. Поне е ясно, че на 17 ноември националите ще са домакини против Чехия в последния си мач от група А в квалификациите за Евро 2020.

Въпреки че националите нямат победа от 1 година насам и макар тежката домакинска загуба с 0:6 от Англия обаче отборът ни се придвижи с място напред в международната класация на ФИФА за октомври и към този момент е на 61-ва позиция, която дели с един от противниците ни в групата - Черна гора. Вероятно това се дължи на равенството 0:0 точно с този тим в Подгорица. Лидер остава Белгия, пред международния първенец Франция и Бразилия. От противниците ни в групата на първо време е Англия (№4), Чехия е №43, а Косово е №114.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР