Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обвини футболистите си за загубата

...
Треньорът на Рома Жозе Моуриньо обвини футболистите си за загубата
Коментари Харесай

Моуриньо обвини футболистите за най-тежката загуба в кариерата си

Треньорът на " Рома " Жозе Моуриньо упрекна футболистите си за загубата с 1:6 от норвежкия " Бодьо Глимт " в Лигата на конференциите.

Това е най-тежката загуба в треньорската кариера на португалеца и се случи в мач номер 1008 за него. Никога преди отбор, воден от Специалния, не е допускал шест гола в една среща.

Срещу норвежците Моуриньо пусна огромна част от запасите на " Рома ". Именно на това той отдава загубата. Все отново той пое отговорността, защото самичък е изибирал играчите.
Снимка: Reuters
" Има огромна разлика в качествата сред двете групи играчи. Знам какви граници имат тези футболисти, само че въпреки всичко чаках по-добър отговор. Никога не съм крил обстоятелството, че този състав има ограничавания. Имаме 13 играчи, които съставляват един тим, имаме и други, които са на друго равнище ", съобщи Моуриньо незабавно след мача.

На конференцията по-късно той добави, че няма по какъв начин да разчита само на титулярите си.

" Отговорността е моя, само че в случай че бях пуснал първия тим, някой щеше да се контузи и да допуснем четири или пет гола против " Наполи " в неделя. Когато преди няколко седмици споделих, че би трябвало да отидем във Ватикана и да се молим да няма травми, знаех какво приказвам. Титулярният състав на " Бодьо " има повече качества от нашия авариен. Проблемът е в качествата на играчите ", съобщи Моуриньо.
Снимка: Reuters
Той счита, че не е подценил противника: " Не, може би надцених качествата на моите играчи. Знам, че " Бодьо Глимт " е най-силният конкурент в тази група, само че се надявах да играем по-добре. "

Във втория мач в Рим треньорът ще пусне титулярите, като даде образец с Ола Солбакен, който вкара два от головете за норвежкия отбор: " Изглеждаше все едно Солбакен беше на мотоциклет от Moto GP, а нашите бранители бяха на колело. В Рим няма да е по този начин, Джанлука Манчини и Матиас Вина ще са подготвени за него. ", добави Моуриньо.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР