Треньорът на Нова Зеландия Дани Хей критикува съдийството, след като

...
Треньорът на Нова Зеландия Дани Хей критикува съдийството, след като
Коментари Харесай

Треньорът на Нова Зеландия шокиран от съдийството в плейофа за Световното, нападна ФИФА

Треньорът на Нова Зеландия Дани Хей подлага на критика съдийството, откакто тимът му загуби от Коста Рика в последния плейоф за Световното състезание. Той сподели, че е сюрпризиран от това, че ФИФА е назначила арбитър от Обединените Арабски Емирства за решаващия мач в Доха.

Тимът на Коста Рика завоюва мача с 1:0 и зае последното място на Мундиала, само че това стана и с помощта на противоречиво решение с помощна на системата за видео наблюдаване в помощ на съдиите, която анулира изравнителен гол на новозеландците. Тимът приключи и с 10 души след изгонването на Коста Барбарусес. " Ако би трябвало да бъда почтен, ще кажа, че някои от съдиите бяха безусловно отвратителни ", сподели Хей на конференцията след мача. " При анулирания ни гол двама души се бориха за топката. Фалът можеше да бъде и за нас. Очевидно се намеси ВАР и обърна това ", аргументира се той.

Проверката на видео системата реши, че Гарбет е съборил Оскар Дуарте на земята. " Не погледнах деликатно и другото нарушаване ", сподели Хей за втория жълт картон на Барбарусес 20 минути преди края. " Нашият анализатор, който гледаше от трибуните, не бе уверен ", добави той. Хей призна, че е бил учуден от назначението на Мохамад Абдула от ОАЕ за рефер на срещата. " Мачът сред Австралия и Перу бе управителен от добър европейски арбитър, мисля, че ФИФА направи неточност в толкоз значим мач за нас. Разочароваха ни, като назначиха някой, който в никакъв случай не е управлявал на толкоз високо равнище ", приключи Хей.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР