Треньорът на националния отбор по бокс за жени Петър Лесов

...
Треньорът на националния отбор по бокс за жени Петър Лесов
Коментари Харесай

Изгониха Петър Лесов от Световното по бокс след скандал със съдиите

Треньорът на националния тим по бокс за дами Петър Лесов бе изпъден от Световното състезание в Ню Делхи, Индия, откакто се замеси в скандал след загубата на Станимира Петрова в категория до 57 кг.

В мач от осминафиналите международната шампионка от 2014-та година отстъпи на представителката на домакините Соня Чахал с неединодушно решение на съдиите - (28:29, 29:28, 28:29, 29:28, 28:29), което провокира нейния яд и този на треньора ѝ. " Това не е обективен резултат, а корупция от страна на съдиите ", разгласи Станимира пред кореспонденти след провалянето. Лесов бе още по-буен в недоволството си, като хвърли бутилка на ригна след оповестяването на съдийското решение, което докара и до крайното решение на Международната боксова асоциация (АИБА).

" АИБА реши да отнеме акредитацията на Петър Лесов, а с това и правото му да стои в ъгъла на българските състезателки, заради недопустимо държание ", се споделя в известие на организацията. " Ние при никакви условия не толерираме сходно държание против полезностите на АИБА и нашия етичен кодекс, изключително от страна на треньор. Инцидентът ще бъде предаден към Дисциплинарната комисия за в допълнение разглеждане ", се добавя в изказването.

Петър Лесов е олимпийски първенец в лека категория от Игрите през 1980-та година, а от 30 години се занимава с треньорство. България потегли с доста съществени упоритости за Световното състезание в Индия, само че досега резултатите са повече от разочароващи, като единствено една наша представителка стигна до 1/4-финалите на конкуренцията - Стойка Петрова в категория до 54 кг, която на следващия ден също ще се изправи против индийска боксьорка - Маниша Маун. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР