Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо бе доволен от победата на

...
Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо бе доволен от победата на
Коментари Харесай

Гатузо: В атака трябва да сме красиви като Брад Пит, а в защита грозни като мен

Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо бе удовлетворен от успеха на своя отбор над Торино с 2:1 на „ Сан Паоло “. Италианецът направи забавно съпоставяне за играта на тима му и направи забележка на футболистите за разсеяността в последните минути на дуела.

„ Надявам се да имам Дрес Мертенс непрекъснато разполагаем. Всичките ми играчи са положителни и би трябвало да намерят пътя си. Постепенно подобряваме резултатите си. Дано да продължим по този начин. Отборът доста ми хареса, само че ме е гняв за позволения гол в последните минути. Но играхме добре и плътно “, съобщи Гатузо.

„ Не би трябвало да играем незадълбочено. В последните 20-25 метра от време на време се основава чувството, че не действаме с задоволително завист и хъс. Този аспект от нашата игра може да бъде усъвършенстван. Видяхте по какъв начин се бореха нападателите на Торино, даже с цената да попаднат в засада. Защитата ни си свърши работата “, добави още той.

„ Трябва да играем като тим до последния ден. Знам какво рискувах, когато споделих, че би трябвало да достигнем 40 точки, мощно имах вяра в това. Отборът тренира с доста проблеми, само че продължаваме да следваме пътя си. В края на сезона ще забележим дали сме го достигнали. Не можем да забравим някои мачове, като този с Лече. Понякога е моя виновността и разбрах, че би трябвало да се направи нещо друго. Катеначо? Играем в две етапи – едната е, когато притежаваме топката, а другата е, когато би трябвало да си върнем притежанието. Готов съм да отида на върха на планината за моите футболисти. Трябва да упражняват, както споделям аз, а не, както те. Трябва да бъдем красиви в нахлуване като Брад Пит и грозни в отбрана като мен “, сподели треньорът на Наполи.

Gennaro Gattuso: “I want us to be as handsome as Brad Pitt when we’re on the ball and as ugly as me when we need to get it back.” #Napoli #SerieA #NapoliTorino pic.twitter.com/W4AqRWBOHl
— footballitalia (@footballitalia) February 29, 2020
„ Трябва да отдадем уважението си на хората, които изгубиха живота си или сега са заболели от този вирус, само че мисля, че трябваше да анулират целия кръг в Серия А, а не обособени мачове. По-добре да играем пред цялостни трибуни, само че в случай че са взели решение мачовете да са без аудитория, би трябвало да проведат дуелите. Защо да се изиграят тези срещи след два месеца? Класирането може да не е същото. Нещата би трябвало да бъдат рационални “, сподели Гатузо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР