Треньорът на Левски Елин Топузаков заяви, че евентуална победа над

...
Треньорът на Левски Елин Топузаков заяви, че евентуална победа над
Коментари Харесай

Топузаков: На Левски му приляга да се бори за титлата

Треньорът на Левски Елин Топузаков съобщи, че възможна победа над Арда на следващия ден ще бъде цел минималната цел на " сините " през сезона, защото на клуба му приляга да се бори за купата. Левски приема Арда в бараж за място в Европа следващата година. Двубоят е от 19:00 часа на стадион " Георги Аспарухов " и ще бъде излъчен директно по " Хоризонт ". 

" Контузени имаме - те са, ясни трайноконтузените като Билал Бари и Хосе Кордоба. Преди мача с ЦСКА и Роналдо влезе в лазарета, най-вероятно няма да може да взе участие в утрешния мач. Всеки един мач може да донесе негативи и позитиви, значимото е какво ще покажем ние, уповавам се да е много по-добро от това, което беше преди три дни. Не мисля, че загубихме заслужено, най-малко доколкото се отнася за мача в Разград - с играта и държанието си сами загубихме Вечното дерби, не толкоз поради самостоятелните неточности, които направихме - когато допуснеш гол, а по-късно и втори във Вечно дерби, е мъчно да обърнеш резултата, съгласно мен, в наши дни.

Футболистите имат въодушевление във всяка подготовка, само че това не подсигурява и не демонстрира дали ще се представим добре по време на мача и това, което се изисква от тях на терена. Ние работим в тази тенденция. Тези две загуби няма да са нито първите, нито последните. Трябва да осъзнаят значимостта на утрешния мач. Най-важното е да покажем хъс, борбеност и себераздаване за тима. Мисля, че го осъзнават, тъй като ние в диалози сме си коментирали. Този мач, този бараж осмисля сезона - това е едногодишен труд на тези футболисти и тим. В тези 90 минути би трябвало да потвърдят, че заслужават да са в Европа. Надявам се да го въплатят на терена ", сподели още Топчо и продължи по адрес на противника: " Само две фрази за Арда, въпреки всичко съм работил при започване на плана Арда. Само положителни думи за Арда като клуб, за Кърджали като град. Доста футболисти, които са минали през Левски, са там сега. Имам нужния почит, само че е значимо да ги пречупим на нашия стадион, с нашата аудитория.

На терена изпъкват характерите, борбеността, хладнокръвието в избрани моменти, които могат да решат мача или да наклонят везните в една или друга тенденция. Пълна централизация, с цел да потвърдим, че заслужаваме да играем в Европа. Да, всекидневно приказваме - те са умни момчета и се надявам, че са разбрали за значимостта на дуела, който следва на следващия ден. Във футбола има положителни и неприятни моменти. Може би допуснахме неверни стъпки и загубихме точки. Може би мачът в сряда беше единственият, в който Левски не се показа по метода, по който ми се желае. Надявам се да сме го коригирали след диалозите с футболистите - през днешния ден е нужна физика. Не участваш ли в двете етапи на играта, си жертван ", сподели треньорът на Левски.
Топузаков призна, че тимът тренира дузпи, като още веднъж сподели, че няма да е изцяло задоволен и благополучен при победа на следващия ден, защото желае да вижда Левски в битката за купата. " Не ми се желае да си го помислям, само че това влиза в играта - не изключваме вид, в който да не сме готови, само че при всички положения няма да желаеме да се доближава до дузпи. Има хора, които практикуват тези наказателни удари. Трудно ми е да отговоря за целия сезон - по необходимост заместих Станимир Стоилов и доправям сезона. Отборът сподели много положителни игри, в профил ПАОК. Този тим е задоволително млад и перспективен да се развива още повече. Българските футболисти, а и чужденците, има накъде да се развиват още. Моето персонално чувство - даже и да спечелим баража, аз няма да съм изцяло задоволен и благополучен. Мисля, че на Левски му приляга да се бори за купата. Ако спечелим на следващия ден, ще реализираме задачата най-малко, само че Левски би трябвало постоянно да се бори за първото място ", приключи той.
По обявата работи: Христо Денев БНР подкасти: Фактор Фактор Фактор
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР