Треньорът на Левски Делио Роси даде интервю пред клубната телевизия,

...
Треньорът на Левски Делио Роси даде интервю пред клубната телевизия,
Коментари Харесай

Ето защо дойде Делио Роси в Левски! Какво се случва в съблекалнята и какво ги очаква звездите

Треньорът на Левски Делио Роси даде изявление пред клубната телевизия, в което засегна редица тематики, свързани със " сините ".

" Започнах да привиквам с България, само че още е рано. Мисля, че скоро ще съумея изцяло. Любимото ми място е подготвителния терен. Трябва да намеря някой, който да ме накара да оценя българската кухня. Заради езика, не разбирам добре съставките на ястията. Ям това, което повече ми хване окото и небцето.

Моята история стартира от родния ми град, покрай Римини. Брат ми играеше футбол и около него започнах и аз. После се реалокирах в тима на Римини. Преминах през всички възрасти, само че ме освободиха и споделиха, че не ставам. Отидох в аматьорските равнища и стигнах до Серия " Б ". Получих травма и още на 22-23 години желаех да стана треньор. Животът ми постоянно е бил на игралното поле. Водил съм дилетанти, дребни деца и станах координатор. След това на 32 години станах треньор в Серия " Ц ", спечелихме промоция в Серия " Б ", а по-късно и за Серия " А ". И оттогава повече от 20 години бях треньор в Серия „ А “. Сега за първи път натрупвам опит отвън Италия.

Аз съм неотстъпчив. Мисля, че единомислието и лоялността е най-важните правила при връзката с футболистите. Мисля, че е по-добре да се споделя суровата истина.

Хората ме разпознават. Снимам се доста с почитателите. Мисля, че толкоз фотоси не съм правил от сватбата ми. Хората обичат тима. Мисля, че е обикновено да имаш положителни връзки с тях. Има огромно доверие и упования и се усещам виновен към тези упования. Надявам се да съм на висота и да ги извърша. Аз съм човек, на който му харесват провокациите. Дойдох тук, с цел да дам, а не, с цел да взимам. Ще се опитат да дам един нрав, една игра и един метод да стоим на терена, само че и метод да одобряват тренировките, хранителния режим. За да се получат тези неща е нужно време. Може да се каже, че началото е окуражаващо. Някои резултати се получиха. Още сме първоначално. За да дадеш една начална линия може да би трябвало малко време, само че след това, с цел да сглобиш детайлите, с цел да изградиш сериозен тим, би трябвало време. И Господ е имал потребност от 7 дни, с цел да направи света. Не е съумял за 1 ден.

Обстановката в съблекалнята е добра. Нашата съблекалня е интернационална - имаме доста българи, от Балканите и други европейски играчи. Всички те имат компликации, само че мисля, че нещата ги дефинират тези, които са си у дома - българите. Те се усещат господари на своя територия. Мога да кажа, че те оказват помощ на останалите. Единомислието е най-трудното нещо за научаване. Това е най-важното, с цел да може в бъдеще да има триумфи. В съблекалнята има предпочитание това да се случи. За да иградиш един тим на равнище, би трябвало да имаш и играчи на равнище. При играчите на равнище би трябвало да има борба. Трябва да спечелиш вътрешното състезание, с цел да покажеш на треньора, че искаш да играеш. Ако някой желае несъмнено място, би трябвало да отиде в тимове под междинното равнище, тъй като тимовете от високо равнище имат играчи от високо равнище.

Левски има потребност от подпрека, от доверие. Особено във футбола, когато някой дава нещо, чака в идващия ден да получи толкоз или даже повече. Много пъти във футбола даваш доста, само че незабавно не получаваш резултат. Тази тактика в дълготраен проект се отплаща. Всичко не може да се има незабавно.

Много пъти, когато имаш най-хубавите играчи, опцията да спечелиш е огромна. Но, в случай че нямаш тактика, няма да спечелиш във времето. Просто ще спечелиш в дадения миг. Когато се изисква всичко незабавно, може би се събира неприязъм, само че в случай че по този начин ще отидеш при президента и ще му кажеш да вземе най-хубавите играчи и ще имаш огромен късмет да спечелиш. Ако някой желае да отвори един цикъл, който да е за по-дълго време, би трябвало да стартира да го гради малко по малко, с цел да може по-късно да направи спринт към триумфа и да не стопира да израства.

Ако под нападателен футбол се схваща да пуснеш всички нападатели е елементарно. Оставяш ги всички да играят в офанзива и каквото стане. Аз мисля, че един тим би трябвало да е мощен, уравновесен и да забавлява. Не мога да схвана какво се схваща под нападателен футбол. Означава всички на абордаж ли? Това не е футбол, това е безпорядък. Ако подразбираш един тим, който диктува играта - тогава да. Има две етапи на играта - когато владееш топката и когато не я владееш. Когато я владееш би трябвало да си деен, нападателен и допустимо най-агресивен. Когато не владееш топката, желая всички играчи да вземат участие в тази фаза на играта. Ако не владееш добре една от двете етапи, няма да може да спечелиш.

Изиграхме едно посещение за Купата на България до момента. Честно казано, не познавам добре тимовете от Първа лига, а още по-малко тези от по-долните групи. Свикнал съм да правя оценка уговорките един по един. Когато ми споделят, че след три седмици играем с този тим, а четири с оня... моята мисъл е фокусирана върху тренировката през днешния ден. Това за мен е основата, с цел да направиш по този начин, че всеки ангажимент да го посрещнеш на максимума на опциите си.

Мисля, че българският футбол е в еволюция. Мисля, че е в една междинна фаза. Има тимове с по-големи качества от другите, само че видях, че желаят да предложат нещо ново. Видях треньори, които желаят да вложат нещо свое. Съревнованието ще направи по този начин, че да има усъвършенстване в бъдеще.

До зимната пауза задачите ми са да реализираме допустимо най-хубавото. Аз не мога да продам нещо, което нямам. Не мога да продам бъдещето. Мога да направя по този начин, че бъдещето да е по-добро. И мога да го направя единствено, работейки. Аз желая да съм съден за това, което върша, а не за това, което съм заречен. Дойдох в една нова действителност, познавайки малко играчите. Опитвам се да трансформира и въведа неща, които мисля, че са верни. Дошъл съм тук да дам и може би да се подобря и аз. Не мога да пренеса напълно мисленето си, поради традициите тук. На някои правила държа, тъй като мисля, че са точни и правилни.

Нямам набелязани играчи. Мога да кажа на управлението от какви играчи нуждая се, с цел да подобрим тима и той да стане по еднороден. Дойдох в хода на шампионата. Играчите към този момент бяха създали физическа подготовка. Така е мъчно да подобриш напълно нещата. Паузата ще ми послужи да забележим физическата подготовка. Ще би трябвало работа. Когато върви шампионата не може да мислиш 20 дни напред. Почивката ще ни помогне да се поопознаем.

Левски, който имам в главата си е доста надалеч от това, което се вижда в този момент. Левски към този момент има един гръбнак, една основа, която би трябвало да бъде приключена.

Не съм се замислял с какво желая да бъда запомнен. Предпочитам да вляза в сърцата и главите на хората. Искам да бъда запомнен като човек, който е дал нещо на Левски, тъй като е предиздвикал тимът да играе добре. Защото е дал доста на клуба и е бил правилен човек.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР