Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер очаква неговият 37-годишен възпитаник

...
Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер очаква неговият 37-годишен възпитаник
Коментари Харесай

Вегнер: Убедени сме, че Кубрат може да донесе световна титла за България

Треньорът на Кубрат Пулев Ули Вегнер чака неговият 37-годишен ученик да победи Хюи Фюри на 27 октомври в София, след което да стигне и до спечелването на международната купа.

Ето какво още сподели 76-годишният експерт:

" Както сподели Кубрат, разделихме се предходните промоутъри. Това бе негово предпочитание и аз го последвах. Аз съм дал своята дума да бъда до него не просто с цел да печелим, а тъй като е наслаждение да го упражнявам.

Това, което най-вече ме впечатли при него в тренировките, е, че той е ужасно целенасочен и има предпочитание да се смяна. В спорта всичко е въпрос на развиване, на смяна. За нас този мач ще бъде забавен и трогателен, само че съм сигурен, че Кубрат има опциите и ще успее да победи.

 Снимка 376339
Източник:

Седмици наред проучваме съперника, само че Кубрат има опита да победи. Тук говореха за боязън. Няма място за боязън! Убедени сме, че Кубрат може да донесе международна купа за България. Работил съм с доста състезатели през годините, само че в никакъв случай не съм срещал такова момче, толкоз целенасочено в желанието си да завоюва и да зарадва България.

Говорихме към този момент за опита на двамата. Именно той може да направи разликата.

Контузията на Пулев беше тежък удар, тъй като той беше доста добре квалифициран за мача с Джошуа. Травмата беше неприятна и за двама ни. Така се случва в живота и спорта. Трябваше на първо място да реагираме психически. Както към този момент споделих, Пулев е извънредно фокусиран и стимулиран. Той обича България, желае да донесе международна купа тук.

 Снимка 376338
Източник:

За него е доста значимо да не разочарова почитателите си в България. Той ми сподели: " Тренер, помогни ми, желая да печеля ". Върху какво работихме през последните 18 месеца? За да се убеди един състезател, който към този момент има своите тактики и качества, би трябвало да му демонстрирам образци. Аз това върша. Той самият е доста образован и има нюх към мачовете, само че има дребни неща, които е нужно да промени, да вземем за пример като да бъде по-затворен в отбрана. Аз съм сигурен, че той може да завоюва купата. Аз не упражнявам средностатистически спортисти. Работя под огромно напрежение, тъй като спортистът ми се доверява, а това автоматизирано ме слага напрегнат. Няма по какъв начин да изляза от тази обстановка. Трябва да опитам с помощта на моите опит и познания, каквито съм придобил доста в живота си. Ако нямам доверие, че успеха е допустима, значи аз също съм изгубил. Това би уязвило моите чест и его ", сподели Вегнер.

 Кубрат Пулев: Хюи Фюри няма по какъв начин да мине през мен
Кубрат Пулев: Хюи Фюри няма по какъв начин да мине през мен

" Знам, че е пристигнал да победи "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР