Треньорът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели, коментира

...
Треньорът на женския национален отбор по волейбол Лоренцо Мичели, коментира
Коментари Харесай

Лоренцо Мичели: Проектът е напълно ясен - да се изгради нов отбор

Треньорът на женския народен тим по волейбол Лоренцо Мичели, разяснява втората седмица от Лигата на нациите пред формалния уебсайт на Българската федерация по волейбол.

Нашите приключиха с четири загуби в Хонконг, само че това не тормози италианския експерт.

" Изиграхме извънредно сложни мачове против тимове, които са на доста високо равнище. Имахме нашите положителни геймове. Например през днешния ден против Нидерландия играхме доста мощно през първия, само че ни липсва по този начин нареченият инстинкт на палач. Можехме да затворим гейма, само че опитът ни в такива моменти още е дребен ", сподели Мичели.

България цели да резервира мястото си в Лигата на нациите.

" Съперниците, против които се изправихме, имат по-дълги аварийни скамейки. Ние не играхме едва, другите бяха по-добри от нас. Нашата цел в Лигата на нациите е напълно ясна - да запазим мястото си. Битката ни е против Хърватия. В директния мач изпълнихме това, което се желае - победихме. Вярвам, че ще приключим пред Хърватия. Не разбирам рецензиите, които има в България. Всички тимове, от които загубихме, са пред нас в международната класация. Това е действителността. Благодаря на президента на федерацията Любомир Ганев, че ни поддържа във всяко изявление ", добави той.

Страната ни цели да построи нов тим.

" Проектът е изцяло явен - да се сътвори ново генерации на българския народен тим. Старото към този момент е история. Сега е моментът тези девойки да получат поддръжка, тъй като има качества. Опит в Лигата на нациите сега имат единствено Мира Тодорова и Мария Йорданова, която е единствено на 22 години. Останалите са нови девойки, които са бъдещето на женския волейболен тим в България. Моментът е сложен, само че виждам какъв брой доста се стараят. След няколко години имам вяра, че България ще има мощен и конкурентноспособен тим. "

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР