Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде интервю за шведския

...
Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде интервю за шведския
Коментари Харесай

Валентич: Работя така, сякаш ще остана в Ботев следващите пет сезона

Треньорът на Ботев (Пловдив) Азрудин Валентич даде изявление за шведския уебсайт expressen.se. Както е известно, босненският експерт има и локален паспорт. А също така е насочил взор за нови попълнения точно към скандинавската страна.

„ Азрудин Валентич трябваше да избавя Ботев, когато го пое при започване на предходната година. През тази тимът финишира на трето място в класирането и закупи право на присъединяване в Лигата на конференциите. Затова и се нуждае от подкрепления. И нищо чудно те да са от Швеция. „ Скаутите ни следят играчи, които са провокирали интереса ни “, признава треньорът. Той чудесно познава шведския футбол, от който бе част от 2002 до 2018 като треньор, преди да премине в датския Фремад Амагер. Когато притежателят на този клуб (б.р. – Антон Зингаревич) се реалокира в Ботев, Азрудин го последва “, написа в увода на изявлението.

Г-н Валентич, Ботев е типичен клуб в България. И вие освен го оставихте в елита, а и го развихте. Как?

Първият стадий в действителност бе Ботев да оцелее. Следващата стъпка бе да създадем добър състав за сезон 2021/22. Такъв, който да е измежду първите 6 в класирането. След това концепцията е да се класираме за евротурнирите и най-после да спечелим купата. Визата за Лигата на конференциите към този момент е взета. А третото място е най-хубавият резултат, който Ботев реализира в шампионата от 27 години насам. Това е в резюме.

Коя е идната стъпка пред клуба?

Със сигурност да бъде приключен новият стадион, който сега е в градеж. По този метод ще се доближим до хегемона Лудогорец – и като клуб, и организационно. Спортно-технически – нуждаем се от укрепване на тима, с цел да отговаряме непрекъснато на предизвикването за класиране в евротурнирите и даже за борбата за купата.

С оглед на обстоятелството, че имат дълга история в шведския футбол, като че ли е изцяло обикновено да погледнете към нашия пазар, още повече че към този момент сте го правили с привличането на Па Конате, Джак Лейн и Кевин Янсон. Така ли е?

Конате оставя отлична акция зад тила си. Той бе един от основните ни играчи през сезона. Джак Лейн към този момент не е с нас, само че той ще остане в клубната история с двата значими гола, които означи. Първо вкара в градското дерби против Локомотив, което спечелихме с 2:1. След това бе прецизен и в мача, с който спечелихме третото място (б.а. – 2:1 против Славия) и заслужихме присъединяване в баража за Лигата на конференциите. Трябва да отбележа и обстоятелството, че Кевин Янсон имаше доста сполучлив интервал при нас, с помощта на който получи атрактивна оферта от Южна Корея. Тя бе добра и за Ботев и се стигна до трансфер.

Тоест изцяло ще е подходящо да погледнете още веднъж към шведския пазар, с цел да подсилите отбора за новия сезон?

Да, безусловно. Интересуваме се от футболисти, които играят в Швеция. Скаутите ни следят играчи, които сме харесали. Правят го непрекъснато. Искаме да вземем такива футболисти. Ще забележим дали ще се стигне до трансфер.

Колко време още се виждате в България?

Имам контракт с Ботев до 30 юни 2023 година. Щастлив съм тук и усещам, че има какво да създадем, с цел да се развием още дружно. С клуба имаме идентични упоритости.

А каква би била идната разумна стъпка в треньорската ви кариера?

В момента работя по този начин, като че ли ще остана в Ботев Пловдив идващите 5 сезона. Това е моят метод. Иначе е доста мъчно да предвидиш какво и за какво ще стане. Знаете, че резултатите диктуват съвсем всичко. Най-важното нещо за мен е един ден като си потегли от Ботев, да усещам, че в действителност съм приключил нещо велико тук. И да оставя клуба на доста, доста по-добра позиция от тази, в която съм го поел.
 Ботев (Пловдив) подписа с обещаващи гении Ботев (Пловдив) подписа с обещаващи гении 21 юни 2022 | 12:14  Ботев Пд продължава с тежките натоварвания Ботев Пд продължава с тежките натоварвания 21 юни 2022 | 12:31  КПБП провежда екскурзия за домакинския мач против АПОЕЛ (Никозия) КПБП провежда екскурзия за домакинския мач против АПОЕЛ (Никозия) 21 юни 2022 | 13:31 Още от БГ Футбол  Официално: Витоша (Бистрица) се завръща в професионалния футбол Официално: Витоша (Бистрица) се завръща в професионалния футбол 21 юни 2022 | 16:30 371 0  Опитен вратар стартира с Беласица Опитен вратар стартира с Беласица 21 юни 2022 | 16:19 247 0  Спортист (ГТ) приготвя огромна селекция, приоритет ще са младите Спортист (ГТ) приготвя огромна селекция, приоритет ще са младите 21 юни 2022 | 15:54 255 0  Михайлов: Очакванията към нас ще бъдат още по-големи Михайлов: Очакванията към нас ще бъдат още по-големи 21 юни 2022 | 15:51 374 4  Черноломец (Попово) резервира футболистите си Черноломец (Попово) резервира футболистите си 21 юни 2022 | 15:51 249 0  Балкан е на нормалното финансово равнище, следва възобновяване на терена и състава Балкан е на нормалното финансово равнище, следва възобновяване на терена и състава 21 юни 2022 | 15:47 310 0 Виж всички Водещи Новини  ЦСКА - София с най-модерния стадион в България от 2025 година, ето по какъв начин ще се случи това ЦСКА - София с най-модерния стадион в България от 2025 година, ето по какъв начин ще се случи това 21 юни 2022 | 14:31 13110 106  Ето какъв брой ще коства построяването на новия стадион на ЦСКА - София Ето какъв брой ще коства построяването на новия стадион на ЦСКА - София 21 юни 2022 | 14:45 6601 19  ПАОК се укрепва за Левски с някогашен футболист на ПАОК се укрепва за Левски с някогашен футболист на "сините " 21 юни 2022 | 01:08 20488 28  България излиза против Иран в София в търсене на първа победа в Лигата на нациите България излиза против Иран в София в търсене на първа победа в Лигата на нациите 21 юни 2022 | 08:44 7189 18  Бербатов: Левски е образец за останалите Бербатов: Левски е образец за останалите 21 юни 2022 | 03:37 18126 145 Класиране Програма

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР