Треньорът на Берое - Хосе Луис Ачиари, даде пресконференция преди

...
Треньорът на Берое - Хосе Луис Ачиари, даде пресконференция преди
Коментари Харесай

Треньорът на Берое: Банато трябва да спази обещанията си, започваме с 12 футболисти

Треньорът на Берое - Хосе Луис Ачиари, даде конференция преди началото на подготовката на тима. Той показа, че тимът стартира подготовка пет дни по-късно от плануваното поради " логистични проблеми ". 

Испанският експерт ще разполага единствено с 12 футболисти за първото занятие, шестима от които са нови попълнения. 

" Поздравявам всички с новата година. Започва една нова година, само че продължаваме същия сезон. Подготовката е фундаментална за това, което следва. Планирахме през днешния ден да стартира подготовката поради логистични проблеми. Помолиха ме да я забавим с пет дни. Ще стартираме с 12 футболисти. Другата част от футболистите ще дойдат в събота. Днес започваме с оптималната мотивация да се приготвим за това, което следва с всички компликации, които имаме. Познавате ме. От четири месеца съм тук. Нямаме извинения и футболистите да са афектирани от проблемите, които имаме. Искам да поздравя всички в тима, тъй като правят една добра работа макар доста компликации “, сподели Ачиари, който избягваше да дава отговор съответно на журналистическите въпроси.

„ Клубът ще разгласи всички нови футболисти в своите канали. Има пет-шест нови, които подписаха през днешния ден. Клубът ще разгласи имената им. Напуснаха седем индивида предходните месеци и ще се опитаме да запълним неналичията, с цел да имаме конкурентноспособен тим “.

„ Повтарям, че имахме проекти да стартираме на 10 януари, само че събитията са такива, каквито са. Ще се приготвяме с почит към другите тимове. Ще се опитаме да се подготвим оптимално добре за първия мач против Славия “.

„ Ернан Банато ще е тук в събота, ще дойде в България. Каза ми, че към този момент има виза, която ще му разреши да е тук. Ще може да отговори на всички въпроси. Нормално е всички почитатели на Берое и всички в клуба да са обезпокоени към обстановката. Това е клубът на техния живот и постоянно чакат най-хубавото “, изясни Хосе Луис Ачиари.  

„ От тези 12 индивида, които стартират през днешния ден подготовка, всички са играчи на Берое. Имаме две варианти – да изчакаме да се решат проблемите, да останем у дома. Когато има финансови проблеми, продължаваме да сме тук и излизаме да играем. Медиите и почитателите ще желаете да играем добре на терена и да реализираме резултати. За да имаме резултати, би трябвало да упражняваме. Това е, което мога да направя. Собственикът би трябвало да съблюдава своите обещания. Това зависи единствено от него. Всеки би трябвало да носи отговорност. Затова всички вие почитателите на Берое би трябвало да сте признателни на играчите и щаба. Имаме две варианти – да стоим у дома да чакаме проблемите да се решат, а другата е да идваме тук, да упражняваме и да се готвим “.

„ Моята работа като треньор е след една дълга почивка да направя по този начин, че играчите да са с добра физическа подготовка. Собственикът на тима обаче би трябвало да си съблюдава обещанието. Шест от дванадесетте са нови футболисти. Всички са чужденци “, показа той.  

„ Не значи, че единствено шест футболисти са останали. Има играчи от тима, които ще дойдат в събота. Търсим играчи на три или четири позиции. Ще се опитаме да ги притеглим, с цел да запълним празнините “, прецизира треньорът на Берое.  

„ Информацията, която от клуба ми дадоха, че Дамян Йорданов скоро ще се причисли към нас и ще тренира с нас. Всички футболисти на Берое ще имат опцията да играят. Това нещо би трябвало да си го завоюват на тренировките “.

„ Винаги по време на сезона след всеки мач ме питат каква е обстановката. Виждате равнище на тима и играчите, което е доста положително. Въпреки че има и загуби, и равенства, освен победи, нашето поведение ще продължи да бъде професионално. Винаги ще сме тук, с цел да можем да помогнем на клуба. Заради това и през днешния ден сме тук “.

„ Първата цел е да сглобим тима, с цел да може да сме подготвени за първия мач от сезона и по най-хубавия метод да го изиграем. Ясно е, че е значимо тимът да резервира положителното равнище и да се усъвършенства мач за мач: “, сподели още Хосе Луис Ачиари.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР