Тренировъчните полети на пилотите от авиобаза Граф Игнатиево отново бяха

...
Тренировъчните полети на пилотите от авиобаза Граф Игнатиево отново бяха
Коментари Харесай

Пилоти от авиобаза Граф Игнатиево не летят и днес

Тренировъчните полети на водачите от авиобаза Граф Игнатиево още веднъж бяха анулирани тази заран. Втори ден съществени проблеми с авиационната техника не разрешават на летците да извършват образователната стратегия. По мотив изявления в медиите и отправени запитвания, от прокуратурата през днешния ден обявиха, че персоналният състав на авиобазата е изпълнявал дилемите си и " няма данни за отводи да се извършват такива задания, както и за „ протест " на летателния и техническия състав ".

Граф Игнатиево, Марица

В дъжда над авиобаза граф Инатиево през днешния ден летяха единствено изтребителите Юрофайтър на Италианските военно-въздушни сили. Българските водачи още веднъж не участваха в подготвителни задачи със самолетите МиГ-29. А проблемите на военната авиация предизвикаха министър-председателя Бойко Борисов да съобщи, че неприятните атмосферни условия не могат да стават причина за несъблюдение на образователния проект.
Бойко Борисов - министър ръководител: Моите почетения към неразположението им, да времето е неприятно и мене ме е боязън в такова време да хвърча, само че хвърча. Когато имаме задания.
Бойко Борисов напомни, че одържавяването на авиоремонтния цех „ Авионамс " е осъществено, с цел да може изтребителите МиГ-29 да бъдат оборудвани с истински съветски мотори. Подчерта, че за скъпите и съвременни самолети „ Спартан " и за вертолетите „ Кугър " и „ Пантер " са били изхарчени стотици милиони евро. Без да е направено същото за останалите типове въоръжени сили.
Бойко Борисов - министър ръководител: Така че, що се касае за българските военни летци е направено, за никой различен не е правено. Учуден съм и се надявам откровено и по тази причина не съм и подозрителен, да няма външна интервенция, някой да ги подръчква. Защото няма да е почтено.
Междувременно от прокуратурата обявиха, че няма данни летци и механически състав да са отказвали да извършват дилемите си. Заради сигнали за напрежение измежду водачите „ Военна полиция " е направила инспекция в авиобазата. Не са открити учредения дейностите на летците да се одобряват като непокорство или протест. Материалите са докладвани на Военно-апелативния прокурор Веселин Стоев и на основния прокурор Сотир Цацаров.

От прессекретариата на президентството оповестиха, че протичащото се в авиобаза " Граф Игнатиево " е на вниманието и на президента Румен Радев. Днес той е провел диалог с министъра на защитата Красимир Каракачанов, който е поел ангажимент да го осведоми за развиването на усложнената конюнктура и подхванатите ограничения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР