Тренировъчните ластици са чудесно допълнение към всяка фитнес програма. Подходящи

...
Тренировъчните ластици са чудесно допълнение към всяка фитнес програма. Подходящи
Коментари Харесай

Тренировка с ластици: 15 упражнения за цялото тяло в домашни условия

Тренировъчните ластици са отлично допълнение към всяка фитнес стратегия. Подходящи са за кросфит тренировки, йога, загряване преди силова подготовка, както и за рехабилитация, написа Станимир Михов в своя блог, отдаден на фитнеса и здравословното хранене. Изключително практични за съществени фитнес запалянковци, които не желаят да пропущат подготовка когато са на път и нямат опция да посетят фитнес залата, защото елементарно се побират даже в дребен багаж.

Изгледайте тази лесна подготовка с ластици, която може да бъде изпълнена на открито, в хотелска стая, на улицата, фитнес зала – на всички места.

Тренировка с ластици – изгоди

Тренировъчните ластици са практични и могат да бъдат побрани елементарно в багажа, в съпоставяне със свободни тежести да вземем за пример, само че това не е единственото им преимущество и причина да ги употребявате. Упражненията с ластици разрешават да се поддържа непрекъснато напрежение в тренираните мускули през цялото придвижване за обещано упражнение. При доста извършения със свободни тежести, най-трудната точка е единствено една (например при лежанка с лост е към средата на придвижването и по тази причина човек, който ви пази, може да помогне да я преодолеете единствено с допиране на лоста). Това значи, че първоначално и в края на придвижването, гърдите правят доста малко работа по отношение на в междинната част.

Тренировката с ластици или прибавянето на ластици към лост може да усъвършенства доста силовите достижения, защото ще упражнявате по-ефективно частта, на която не може да бъде наблегнато със свободни тежести. С подготвителни ленти или ластици, концентричната част (позитивна част – вдигане) и ексцентричната част (негативна част – спускане) на упражнението имат противодействие, което води до по-добър обсег на придвижването и спомагателна стимулация на мускулни фибри. Недостатък на подготвителните ластици е, че не разрешават съществено натоварване на избрана мускулна група както свободните тежести и машините.

Как да изберем подобаващ ластик?

Тренировъчните ластици и ленти са с друго противодействие. Ако сте изцяло начинаещи, то ниско противодействие лента ще свърши съвършена работа. По-напреднали фитнес запалянковци може да се възползват от композиция сред приблизително и високо противодействие ленти, защото някои упражнения (като разтваряне настрана за приблизително рамо) не разрешават потреблението на огромни съпротивления, до момента в който други (като гребане) няма да са изключително предизвикателство, в случай че не изберете високо противодействие.

Още насоки при избора на подготвителна лента:

Човек без какъвто и да е опит с фитнес тренировки е добре да стартира с алена подготвителна лента или комбинация от алена и черна подготвителна лента. Фитнес запалянковци, които желаят да имат в допълнение средство за тренировки, когато не могат да посетят фитнес залата, може да комбинират алена и черна или черна и зелена подготвителна лента. Силови спортисти, които никога не желаят да оставят на назад във времето тренировките си, могат да комбинират черна и зелена подготвителна лента.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР