Травмите на мъжа били несъвместими с животаОт 20 метра височина

...
Травмите на мъжа били несъвместими с животаОт 20 метра височина
Коментари Харесай

Загиналият турист на Боянския водопад е паднал от 20 метра

Травмите на мъжа били несъвместими с живота

От 20 метра височина е паднал екскурзиантът, който в неделя почина при Боянския водопад, оповестиха от Планинската избавителна работа пред

По думите на спасителя от ПСС Захари Димитров случаят е станал към 14 ч. на 22 август. Мъж към 30-годишен е паднал от 20 м в основата на водопада, а контузиите му са били несъвместими с живота.

На място през вчерашния ден след сигнал на други туристи, които видели потърпевшия с кръв по главата и в безсъзнание, идва кола за спешна помощ. Малко по-късно потегля и втора кола за спешна помощ поради доста труднодостъпно място. Човекът е бил в доста тежко положение, интубиран е, само че при качването в колата за спешна помощ е умрял.

Спасителят предизвести, че би трябвало дисциплинираност и почит към планината, както и добра екипировка, техническа подготовка и да се познава добре маршрутът.

Преди седмица от ППС предизвестиха, че зачестяват случаите в планините. От началото на годината са извършени над 110 избавителни акции, като единствено за последните три месеца те са 62.

Разследването на тежкия случай продължава.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР