Трапезарията е една от най-важните зони у дома, тъй като

...
Трапезарията е една от най-важните зони у дома, тъй като
Коментари Харесай

Какво трябва да съобразите при покупка на трапезни столове

Трапезарията е една от най-важните зони вкъщи, защото с изключение на място за хранене, тя е и кътче за събиране със фамилията и приятелите и шерване на незабравими мигове дружно. Нейното обзавеждане има за цел да сътвори уютна и практична конюнктура, която да трансформира храненето в същинско наслаждение. Ето за какво изборът на мебели за трапезарията е изключително значим. Наред с подобаващата маса е нужно да изберем и верните трапезни столове, които да са комфортни и естетични, както и да ни служат дълго време.
Какъв дизайн да изберете?
Първото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание при е техният дизайн. Важно е те да се вписват в останалия интериор. Това може да е елементарно осъществимо, в случай че вършиме повсеместен ремонт на трапезарията и ви следва покупка на всички мебели, само че може да се окаже предизвикателство, в случай че ще сменяте единствено столовете и те би трябвало да се впишат в ситуацията.
Трапезните столове могат да бъдат в друг жанр, според от цялостната визия на помещението. Столовете в типичен жанр нормално са с по-сложна структура, заоблени форми, тапицерия от кадифе или сатен. Комбинират се добре с солидна маса от натурално дърво.
Винтидж столовете нормално са в обичайната форма и със състарена визия. Най-често са направени от избелено дърво. Подходящи са за столова в кънтри, ретро, прованс жанр.
Съвременните столове имат опростени форми и изчистени линии. Има и акцентиращи модели в ярки цветове или ексцентрична форма. Съчетават се добре с маса от дърво или стъкло.

С тапицерия или без?
Дали да изберете тапицирани столове зависи от интериорния жанр, и несъмнено, вашите желания. Ако имате дребни деца или домашни любимци, по-практично би било да изберете столове без тапицерия, защото няма да се притеснявате, че нещо ще бъде разлято върху тях, както и за петната, които може да останат. Естествено, допустимо е и претапициране на столовете след време, в случай че е належащо. Столове без тапицерия са подобаващи за интериори в съвременен или минималистичен жанр.
Основните материали за тапицерия са естествена или изкуствена кожа, разнообразни типове текстил. Кожените столове са съвременни и стилни и се почистват елементарно.
Най-популярни са дамаските от полиестер и вискоза, които се оферират в многообразие от цветове и текстури. Естествените дамаски са най-вече от вълна и памук. Те са издръжливи, практични и екологични.

Съобразете размерите!
Стандартният размер столове без подлакътници са със ширина на седалката 55 см. В случай, че трапезната ви маса е по-голяма, може да е удачно да заложите на по-широки столове, които да наподобяват симетрично до нея. Избягвайте столове по-тесни от 45 см. защото не обезпечават задоволителен комфорт по време на хранене.
Добре е да оставите най-малко 30 см. разстояние сред горната част на седалката и плота на масата. Това значи, че при общоприета височина на масата от 75-78 см. височината на седалката би трябвало да бъде 45-48 см.
Избягвайте прекомерно обемните столове в дребни трапезарии, защото с изключение на, че няма да наподобяват на място, ще затрудняват придвижването.

От какъв материал?
По отношение на материалите, най-разпространени са дървените столове, защото са здрави, практични и красиви. Подхождат на съвсем всеки интериор и елементарно се комбинират с останалите мебели. Подходящи са както за актуален, по този начин и за типичен и ретро жанр. В постоянно се срещат столове с железна основа и текстилна дамаска. Предлагат се и модерни модели от полипропилен и акрил, които могат да бъдат в разнородни форми и цветове. Интересен акцент са и ратановите столове.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР