Транспортното министерство показа в събота как напредва реконструкцията на жп

...
Транспортното министерство показа в събота как напредва реконструкцията на жп
Коментари Харесай

Напредва реконструкцията на жп отсечката Русе-Каспичан

Транспортното министерство сподели в събота по какъв начин напредва реконструкцията на жп правата Русе-Каспичан, която е част от плана, който ще разреши локомотивите да се движат по трасето Русе-Варна с плановите си скорости.

Това доста ще усъвършенства трафика на транспортите по първата жп линия, построена в България, показват от ведомството. Подновяват се железопътните линии, конфигурира се в съвременно осветяване и видеонаблюдение, обновяват се приемните сгради и системите, с които се ръководи придвижването на влаковете.

Реконструират се и гарите Ястребово и Сеново – построяват се електронни централизации и системи за телекомуникации, дейно отводняване, по-дълги коловози и нови перони.

В сектора Самуил-Висока поляна към този момент да възобновени 5950 м жп релси, а сред Хитрино и Плиска са осъвременени 13 140 м.

Първата издигната железопътната линия в България Русе-Варна е с обща дължина от 222.7 км към датата на откриването - 7 ноември 1866 година Дължината на жп линия Русе разпределителна-Каспичан е 137.470 км. Последните поправки за възобновяване на стоманения път са осъществявани в обособени региони сред гари, главно в интервала 1976-1996 година като се изключи сектора Сеново-Просторно, освежен през 2017 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР