Транспортният министър Николай Събев е освободил от поста председател на

...
Транспортният министър Николай Събев е освободил от поста председател на
Коментари Харесай

Николай Събев уволни от БДЖ Даниела Везиева

Транспортният министър Николай Събев е освободил от поста ръководител на Съвета на шефовете на БДЖ Даниела Везиева, оповестиха от министерството. Мярката е в благозвучие със стила на работа на министъра за чести кадрови смени в ръководеното от него ведомство.

В заповедта не се загатват претекстове и не се знае дали уволнението няма директна връзка с уличаването на някогашния длъжностен министър на стопанската система в плагиатство.

В началото на месеца Комисията по академична нравственос към министъра на образованието разгласява формалния си отчет по сигнала за плагиатство против някогашната служебна министърка на стопанската система. Според четиримата арбитри, "...при размер от 180 страници, дисертационният труд съдържа преписани от други създатели и източници 171 страници, т.е. 95%. ". " Налице е плагиатство в изключително огромни размери, което шокира с мащаба и обсега си ", пишеше в отчета, изпратен до просветния министър проф. Николай Денков.

Везиева бе назначена от Николай Събев в Съвета на шефовете на " Холдинг БДЖ " в средата на март. Близо месец по-късно транспортният министър уволни и 81-годишният изпълнителен шеф на железниците Йордан Мирчев. Той беше назначен на поста през януари, откакто предходното управление бе заменено поради неприятно мениджърско ръководство, организационни пропуски и занимателен надзор по осъществяване на ремонтните стратегии.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР