Транспортният бранш се оплака от отношението на управляващите. Ден след

...
Транспортният бранш се оплака от отношението на управляващите. Ден след
Коментари Харесай

Превозвачите настояват правителство да поиска от ЕК намаляване на акциза на горивата

Транспортният отрасъл се оплака от отношението на ръководещите . Ден след всеобщите митинги на превозвачите против високите цени на горивата и въвеждането на нови цени за ТОЛ системата, те настояха за незабавни ограничения за понижаване на акциза на горивата . Те са безапелационни, че не е правилно изказванието на Кирил Петков, че са поканени на среща и са се разговаряли с него.

" От през вчерашния ден насам ние бяхме третирани като нарушители , които не си заплащат тол таксите. Чухме, че се срещали с премиера и щели да ни раздават и пари, което няма нищо общо с истината. Смятаме, че държавното управление прави опити да заглуши нашия глас ", съобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

Той цитира писмо на еврокомисаря по стопанската система Паоло Джантолини от 6 април, в което се показва, че има инструкция на Европейска комисия , в която се споделя, че се дава опция на страните да понижават акциза на горивата , в това число и на тези с минимална ставка.

" Ние от два месеца чуваме по какъв начин акциза на горивата не може да бъде понижен, тъй като сме на най-малко а. Трябва държавното управление да изиска от Европейска комисия понижаване на акциза, което може да бъде не повече от 50% ", настояха превозвачите. Те настояват, че в директивата има опция и за понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите. " Нашите ръководещи очевидно считат, че бизнесът не може да чете и не се интересува ", разяснява още Арабаджиев.

Транспортният отрасъл упорства и за оставката на отрасловия министър Йордан Караджов .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР