Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на подкрепата

...
Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на подкрепата
Коментари Харесай

Радев поканил Доналд Тръмп на посещение в България

Трансформацията на европейската политика към мигрантите и фокусирането на поддръжката на Европейски Съюз за решение на икономическите и обществени проблеми, на първо място в страните на генезис на миграционните потоци, е била водеща тематика по време на среща на президента Румен Радев с ръководителя на Общото заседание на Организация на обединените нации Мирослав Лайчак. Държавният глава акцентира пред български публицисти след края на диалога, че в случай че продължаваме с политиката на отворени порти, това освен ще усилва средствата от бюджетите на държавите-членки за обезпечаване на стратегии за интеграция и гарантиране на личната им сигурност, само че и казусът няма да бъде решен на мястото, на което е зародил.

"Колкото и средства да изхарчим, в никакъв случай няма да си подсигуряваме стопроцентова сигурност в Европа “, акцентира Румен Радев.

Държавният глава удостовери, че е отправил покана както към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, по този начин и към вицепрезидента Майк Пенс да посетят България. „ Очаквам в техния претрупан график да се откри време за такова посещаване “, уточни президентът и добави, че стратегическото партньорство на страната ни със Съединени американски щати е било доказано по време на приема, даван от президента Доналд Тръмп за ръководителите на делегации на 72-ата сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации.

Провеждането на правосъдната промяна в България и устрема на страната ни за присъединение към Шенгенското пространство, са били измежду акцентите по време на диалог на президента с министър-председателя на Холандия Марк Рюте. Холандският министър-председател е изискал да се запознае с опита на България за недопускане на опити за външна интервенция в изборния развой и вътрешните работи на страната. „ По време на служебното държавно управление бяха подхванати редица сполучливи ограничения в тази тенденция “, напомни Румен Радев и акцентира, че България чака в скоро време посещаване на холандския външен министър, който да се запознае на място с българския опит.

В отговор на въпрос за интернационалната поддръжка за учредения по самодейност на президента на Френската република Еманюел Макрон Глобален пакт по околната среда, Румен Радев акцентира, че тази самодейност се подема от всички страни. „ Тя ще се развива, ние просто няма накъде да отсъпваме повече. Виждате, че и Съединени американски щати след няколкото серии урагани одобряват, че не може с лека ръка да се отдръпнеш и да не си зает към климатичните промени “, уточни президентът.

Държавният глава е направил дружно с ръководителя на Световната банка Джим Йон Ким обзор на 25-годишното съдействие на страната ни с финансовата институция и какви са вероятностите за неговото развиване. По думите на президента, България чака не разпределяне на заеми и финансова помощ, а експертиза и разбор за това, какъв път да избере страната ни, тъй че да реализира доста по-интензивно икономическо и обществено развиване.

В рамките на работното си посещаване в Съединени американски щати, президентът Румен Радев взе участие в Глобалния бизнес конгрес на Майкъл Блумбърг, с който замени отзиви по политически и финансови въпроси. По-късно българският държавен глава взе присъединяване и в интернационална конференция „ Предотвратяване на потреблението на интернет за терористични цели “, проведена от президента на Франция Еманюел Макрон и министър-председателя на Обединеното кралство Тереза Мей.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР