Трансферираните през ноември 2021 г. средства към гаранционния фонд от

...
Трансферираните през ноември 2021 г. средства към гаранционния фонд от
Коментари Харесай

3,58 млрд. лева има в в Сребърния фонд

Трансферираните през ноември 2021 година средства към гаранционния фонд от фонд „ Пенсии “ в Държавното публично обезпечаване (ДОО) са в размер на 28,14 млн. лева

Припомняме, че Сребърният фонд бе основан през 2007 година с към 2 милиарда лева, като за 14 години в него са се натрупали едвам 1,35 милиарда лева спомагателни средства.

Предназначението му е да поддържа пенсионната система, само че действително средствата в него не биха стигнали за погашение на пенсиите даже за няколко месеца.

Дефицитът в системата възлиза на над 5 милиарда лева за 2020 година, за тази към момента няма съответни калкулации, изключително предвид на последните промени и надбавките от 120 лева

От 2011 година парите във фонда не носят никаква рентабилност и седят на депозит в Българска народна банка при нулева рента.

По данни на Министерство на финансите към края на октомври в Сребърния фонд имаше 3,55 милиарда лева, като трансферираните средства към гаранционния фонд от фонд „ Пенсии “ в Държавното публично обезпечаване (ДОО) бяха в размер на 16,15 млн. лева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР