Трън. Представяме ви Трън Ултра Рън“ 2022 – дебютното състезание

...
Трън. Представяме ви Трън Ултра Рън“ 2022 – дебютното състезание
Коментари Харесай

Започна записването за планинското състезание по бягане „Трън Ултра Рън“

Трън. Представяме ви „ Трън Ултра Рън “ 2022 – дебютното съревнование по тичане в един от най-живописните и чисти планински региони в България!

Състезанието ще се организира на 29.05.2022 година в сърцето на Краище – един от най-живописните и чисти региони в България, оповестиха уредниците. Арена на надпреварата са четири малко познати български планини: Ездимирска, Парамунска, Любаш и Ерулска. Старт/финалният пункт ще бъде в центъра на с. Велиново, община Трън. Взехме решение да организираме маратона, въодушевени от региона, който дава съвършени условия за този тип спорт и теренът е толкоз разнороден, че би задоволил условията, както на начинаещите, по този начин и на по-напредналите състезатели, а по този начин също и на първенците по планинско тичане с най-претенциозни усети.

Подобен жанр спортни прояви са извънредно атрактивни и се радват на огромна посещаемост във времето, основават положителни обичаи и се развиват, осъвършенстват и печелят все по-голяма посещаемост с всяко свое издание - всяка последваща година. Планинското тичане е спорт за здраве, който не отстъпва по качества и компликация на нито една олимпийска дисциплинираност.

Дестинацията е екологично чист регион с бистър въздух, среща се близо до столицата и предлага забавни места за настаняване и за визити в предходния ден.

Таксите за присъединяване в събитието са минимални и имат за цел да покрият някои от направените за организацията му разноски. Трасета Състезателите могат да избират от три извънредно атрактивни трасета, които имат друга дължина и компликация.

Късото трасе се назовава „ Бягане до върха “ и е 13 км (денивелация +950 м). Средното по дължина трасе е „ Четири върха Трейл “ и е 24 км (денивелация +1650 м). Най-голямо предизвикателство е трасето „ Десет върха Ултра “ – дължина 54 км и денивелация +3400 м.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР