Тръмп попита на панаира на щата Айова дали възнамерява да отмени изборите през 2020 г. Неговият отговор:

...
Бившият президент Доналд Тръмп се включи в панаира на щата
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп се включи в панаира на щата Айова в събота като утвърден фаворит за номинацията за президент на Републиканската партия, опитвайки се да отклони вниманието от конкурентите си и да ограничи подкрепата преди събранията през 2024 г.

Регистърът беше на място с Тръмп, докато той беше на посещение. Ето какво се случи по време на последното му пътуване до щата Хоки.

14:45. „Trump Force One“ излита

Частният самолет на Тръмп беше повдигнат.

14:30 ч.: Тръмп се качи на борда на самолета

Тръмп се качи на самолета си в Айова доброволци махаха иззад ограда на асфалта.

14:24 ч.: Тръмп отговаря на въпроси за правни битки, отношения с губернатора на Айова

Тръмп отговори на въпроси от репортери, включително няколко, свързани с трите му текущи съдебни битки и очаквана четвърта в Грузия. Попитан дали ще приеме споразумение за признаване на вината, Тръмп отговори не.

„Ние не приемаме споразумения за признаване на вината“, каза Тръмп. „Ние не направихме нищо лошо. … Това е въпрос за мъдър човек.“

Попитан от Register дали Тръмп е разговарял наскоро с губернатор Ким Рейнолдс, след като я критикува, че остава неутрална на първичните избори, той продължи да приема заслуга за нейния изборен успех, отбелязвайки, че преди това е присъствал на митинги с нея.

Тръмп беше единственият републикански кандидат, който посети щатския панаир, без да седне за разговор с Рейнолдс; тя не се появи с него по време на посещението му в събота.

„Много я харесвам“, каза той. „Ето защо дойдох да организирам митинги с нея.“

14:14 ч.: Доброволци от Айова се снимат с Тръмп на летището

Тръмп се присъедини към делегацията на Конгреса на Флорида на пистата на летището, позира за снимки със „супердоброволци“ от Айова, които пристигнаха на летището в отделен автобус.

Старшият съветник на кампанията Джейсън Милър каза на Register, че са избрани въз основа на това колко работа са положили на място , включително чукане на врати и привличане на граждани на Айова към фракция за Тръмп.

„Това са мелниците“, каза Милър.

Доброволците, потърсени от Регистъра, отказаха да бъдат интервюирани.

13:32 ч.: Тръмп се сбогува с тълпата, докато се подготвя да си тръгне

Тръмп излезе от Steer N Stein пред ревяща тълпа. Няколко присъстващи държат знаци на DeSantis 2024, докато други държаха знамена на MAGA и носеха шапки, аплодирайки го.

Той маха на тълпата и влезе в колата си, когато кортежът напусна панаирните площадки.

13:18 ч.: Тръмп излиза на сцената на Steer N Stein

Тръмп излиза на сцената на Steer N Stein, благодарейки на поддръжниците си. Той повдигна въпроса за всеки от членовете на Конгреса, които пътуваха с него и го подкрепиха, рекламирайки предишните му победи в Айова и подкрепата в цялата страна.

13:11. Тълпи се изливат от Steer N Stein, докато Тръмп говори на посетителите на панаира

Поддръжници, които са препълнили ресторант Steer N Stein, чакат Тръмп да пристигне. „Ние обичаме Тръмп“, скандират те.

Ресторантът предлага специална „MAGA сделка“: двоен чийзбургер, пържени картофки и напитка за $24.

Стотици хора се наредиха на опашка извън Steer N Stein, надявайки се да зърна Тръмп, докато говори вътре. Те се събраха пред сградата и се разпръснаха през Големия конкорс. И те също се събраха зад и около сградата.

Въпреки че Тръмп не се виждаше от повечето гледни точки, гласът му отекна в тълпата пред сградата.

12 :58 вечерта Тръмп попита дали възнамерява да отмени изборите

Докато Тръмп минаваше през панаира на щата Айова с огромна тълпа около него, репортер го попита: „Вие възнамерявахте ли да отмените изборите през 2020 г.?“

Тръмп отговори: „Вие знаете отговора“. След това той се обърна.

12:55 ч. Тръмп се хвали с размера на тълпата си

Тръмп се обърна към репортерите, докато се движеше през сградата, за да се похвали с размера на тълпата на панаира.

„Обичаме да чупим рекорди“, каза той.

Регистърът го попита дали има съобщение за ДеСантис, който също беше на панаира.

„Той имаше много малка тълпа“, отбеляза Тръмп. „Появиха се само няколко души.“

Всъщност тълпата за Fair-Side Chat на DeSantis с губернатора Ким Рейнолдс беше само от правостоящи.

12:52 ч. Поддръжниците на Тръмп във Флорида играят игри

Членове на контингента от поръчители на Тръмп във Флорида на Доналд играха рундове на Skee-Ball зад Steer N Stein, преди Тръмп да пристигне, разговаряйки със служители на кампанията на Тръмп и жители на Айова. Американският представител Мат Гетц позира за селфита и раздаде автографи.

12:49 ч. Тръмп посети малки козлета

Тръмп влезе в сградата на Центъра за обучение на животни при друга тълпа от поддръжници. Сред чакащите го бяха две млади жени, които държаха козлета.

Една майка накара малкия си син да протегне ръката си през пролуката на знака, който ги разделяше от президента, надявайки се да стисне ръката на бившия президент, но той беше неуспешен.

12:35 ч. „Нуждаем се от теб обратно, Тръмп!“

Тръмп се движеше около скарите, където републиканските му съперници обръщаха свински пържоли цяла седмица. Той не яде, вместо това помаха на тълпата и продължи да се ръкува.

„Имаме нужда от теб обратно, Тръмп!“ един мъж извика.

От тълпата често се чуваха възгласи.

12:31 ч. Ще отиде ли Тръмп на първия дебат?

The Des Moines Register пита Тръмп дали планира да присъства на първия дебат на Републиканския национален комитет в Милуоки по-късно този месец. Засега той отказа да каже дали ще присъства.

„Ще бъде интересно, нали?“ Тръмп отговори. „Мислите ли, че трябва?“

12:25 ч. Тръмп пристига в палатката на производителите на свинско месо в Айова

Тълпа от поддръжници и посетители на панаира очакваха Тръмп, когато той пристигна в палатката на производителите на свинско месо в Айова, малко след като пристигна далеч. Той бавно си проправя път през тълпата, ръкувайки се, поздравявайки работниците и сервирайки свинско.

Той се премести в оградената скара станция в предната част на шатрата със свинско месо, продължавайки да се ръкува. Той използва черно Sharpie, подписа платно, подадено му от един поддръжник.

Много от присъстващите се тълпяха от другата страна на оградата, покривайки по-голямата част от улицата. Мнозина носят традиционни червени шапки MAGA, както и зелени, обявявайки отбора на Тръмп за „последователни шампиони на Айова“ през 2016 и 2020 г. Тръмп дойде на второ място в събранията в Айова през 2016 г., но продължи да носи Айова в общите избори през 2016 г. и 2020 г. избори.

Една жена каза на Des Moines Register, че е чакала пред палатката около час.

11:54 ч. Тръмп, привържениците на DeSantis предлагат дуелни скандирания

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обърна свинско с губернатор Ким Рейнолдс, конгресмен Зак Нън и сенатор Джони Ернст, докато привържениците на Тръмп на няколко крачки започнаха да скандират „Ние обичаме Тръмп!“ Скоро след това контингентът на DeSantis започна "САЩ! САЩ!" пеене.

11:45 ч. Самолетът на Тръмп кацна в Де Мойн

Самолетът на Тръмп кацна на международното летище в Де Мойн и Тръмп излезе в син костюм без вратовръзка. Над ревящия реактивен двигател Тръмп помаха на събралите се и каза „Ще се видим на панаира“ на репортерите, преди да се качи в автомобила си и да потегли с кортежа.

Към Тръмп на борда е делегацията на Конгреса на Флорида, която го е подкрепил, включително представителите на САЩ Мат Гец и Байрън Доналдс; съветници на кампанията Сузи Уайлс и Джейсън Милър; и мъжът Уолт Наута, който е обвинен заедно с Тръмп в текущото дело в Маями, включващо предполагаемо злоупотреба с класифицирани документи. Няколко от представителите и Тръмп държат червени шапки Make America Great Again.

По-рано Тръмп каза пред Des Moines Register, че планира да пътува с редица републиканци от Флорида, които подкрепиха кандидатурата му пред ДеСантис – не толкова - фино внушение, че жителите на Флорида, които познават и двамата мъже, са избрали Тръмп. Но ДеСантис се отдръпна, като каза, че ще доведе със себе си група от своите поддръжници от Айова, които ще имат по-голяма дума в първия в нацията процес на събрание.

Много по-малък самолет, следващ „Be симпатичен Рон!" банер над панаирните площадки можеше да се види от асфалта, друга очевидна разкопка в DeSantis.

11:34 сутринта Trump Force One бръмчи на панаира на щата Айова

Частният самолет на Тръмп, наречен „Trump Force Едно“, бръмчеше над панаирите, докато бизнесменът от Тексас Райън Бинкли говореше в политическата сапунена кутия на Des Moines Register, ДеСантис обръщаше свинско в палатката на производителя на свинско месо в Айова, бившият посланик на ООН Ники Хейли обикаляше оборите за животни, а предприемачът Вивек Рамасвами спря за сладолед с Айова Министърът на земеделието Майк Найг.

Група поддръжници на Тръмп близо до палатката със свинско месо извикаха, докато самолетът прелита над тях.

ДеСантис преди това говори пред Fair-Side на губернатора на Айова Ким Рейнолдс Чат, привличайки големи тълпи и двама протестиращи, които прекъснаха събитието със свирки и звънци, преди да бъдат ескортирани. След това той и съпругата му и трите им деца пътуваха през панаирните площадки, правейки си селфита и се ръкувайки.

Бриан Пфаненстил е главният политически репортер на Register. Свържете се с нея на [email protected] или 515-284-8244. Следвайте я в Twitter на @brianneDMR.

Гален Бачарие отразява политиката за регистъра. Свържете се с него на [email protected] или (573) 219-7440 и го последвайте в Twitter @galenbacharier.

Тази статия първоначално се появи в Des Moines Register: Тръмп отговаря на въпрос дали се е опитал да преобърне Избори 2020

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР