Тръгваме нашироко. Правим задължения, които се покачват, а през 2025

...
Тръгваме нашироко. Правим задължения, които се покачват, а през 2025
Коментари Харесай

Икономисти: Няма нищо лошо малко да се затегнат коланите

" Тръгваме нашироко. Правим отговорности, които се повишават, а през 2025 година те ще се плашещи. В момента би трябвало да се прави противоположното – както семействата стягат коланите, по този начин и страната би трябвало да се поприбере “. Това разяснява в " Тази събота “ икономистът Кузман Илиев.

Според него постоянното държавно управление е заложило огромни обществени разноски.

" В най-тежката енергийна рецесия ние би трябвало да знаем какво имаме. Шистовата гражданска война направи американците енергийно самостоятелни “, добави той.

" Парадоксално - в Германия не могат да си разрешат да си отопляват басейните, само че ние можем да си го позволим. Ние не направихме енергиен холокост. Ние не затворихме въглищните си централи, а в Германия сега стартират още веднъж да ги отварят “, уточни още Илиев.

" Няма нищо неприятно малко да се затегнат коланите. Трябва малко да се усъвършенства фамилният бюджет, да се види къде отиват разноските. Ако цената на газа не зависи от нас, то бюджетът ни зависи от нас “, добави икономистът Стойне Василев.

" Кризите носят и нещо положително. Трябва да разберем, че не всичко, което хвърчи, се яде. Ако не можем да си позволим заем, не е нужно да купуваме парцели. Много хора, изключително в огромните градове, купуват парцели, които седят празни “, изясни икономистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР