Трафикантът на мигранти, опитал да подкупи полицаи край Пловдив, остава

...
Трафикантът на мигранти, опитал да подкупи полицаи край Пловдив, остава
Коментари Харесай

Трафикантът на мигранти, опитал да подкупи полицаи край Пловдив, остава за постоянно в ареста

Трафикантът на мигранти, опитал да подкупи служители на реда край Пловдив, остава за непрекъснато зад решетките. Това реши преди минути Апелативен съд. Спрямо него е взета мярка за неотклонение " задържане под стража ".

Припомняме, че 48-годишният управлявал лека кола Мерцедес. Преди ден той бил спрян за рутинна инспекция на автомагистрала „ Тракия”, за отбивката за Цалапица. Униформените го поканили да слезе от колата и да отиде до патруката с всичките си документи.. Поставил същите на багажника на полицейската кола и сред тях поставил 400 лв., с цел да не му бъде осъществена инспекция.

Служителите на Министерство на вътрешните работи не взели парите и неотложно уведомили дежурния проверяващ служител на реда. 48-годишният е бил арестуван. При осъществена инспекция в багажното поделение на лекия автомобил „ Мерцедес “ са били открити трима чужденци без документи за идентичност.

Установено е, че те са жители на Сирия - двама от тях младежи на 16 години и момче на 12 години. Пътували в посока към София. Настанени са в Миграционен център. Обвиняемият е арестуван за период от 72 часа с разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив.

Спрямо мъжа са повдигнати две обвинявания – трафик на мигранти и опит да подкупи длъжностни лица.

Апелативните магистрати решиха, че има задоволително доказателства за обосновано съмнение в огромна степен на съпричастност на мъжа и към двете закононарушения, в които е упрекнат. Съдът взе под внимание, че 48-годишният е осъждан за контрабанда от съда в Букурещ на отнемане от независимост, което наказване е изтърпял в България преди няколко години. Поради това реши, че при по-лека мярка за неотклонение има заплаха обвиненият да се укрие или извърши закононарушение.

Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР