trafficnews.bgПреди няколко години най-добрият ни тенисист Григор Димитров бе считан

...
trafficnews.bgПреди няколко години най-добрият ни тенисист Григор Димитров бе считан
Коментари Харесай

Отписват Гришо от сметките за 2020-а

trafficnews.bg

Преди няколко години най-хубавият ни тенисист Григор Димитров бе считан за един от факлоносците на новото потомство, призвано да постави завършек на поомръзналата доминация на Голямата четворка в международния мъжки тенис в лицето на Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри. През 2014 година Гришо стигна полуфинал на Уимбълдън и даде сериозна поръчка да оправдае тези упования.

Оттогава съвсем нищо не се промени към този момент 5 години. Само Мъри последователно отпадна от четворката, а травмата дефинитивно го отписа. Другите трима продължиха да газят по-младата си конкуренция, а Гришо редуваше проблясъци и пропадания. Страхотната за него 2017-а, белязана от полуфинал в Австралия, купа на заключителния Мастърс в Лондон и 3-то място в международната класация бе последвана от разочароваща 2018-а. Неволите продължиха и през първата половина на 2019-а, в която нашият изпадна от Топ 50. Лошата инерция го изстреля чак до 78-мо място в края на август, като една от главните аргументи за отстъплението бе травмата в рамото, която го мъчеше.
 
Последва цялостно видоизменение - полуфинал на Ю Ес Оупън, гарниран с историческа първа победа против Роджър Федерер, полуфинал на шампионата Мастърс в Париж и завръщане в Топ 20 на света. Отлични изходни позиции за офанзива през 2020-а година. С играта си в края на предишния сезон Григор загатна, че е на път да загърби непостоянството и да възвърне увереността си. Българският тенисист наподобява надалеч по-зрял в дейностите си както на корта, по този начин и отвън него. И несъмнено дава очаквания, че е достигнал рутината, опита и класата да прескочи летвата от трите полуфинала в Големия шлем, които има досега.

Закономерно Гришо загуби доверието на експертите освен поради непостоянството си. Той към този момент е на 28 години, с които няма по какъв начин да е част от новото потомство. В тениса обаче от дълго време мина времето, в което младоци като Борис Бекер, Стефан Едберг, Майкъл Ченг, Пийт Сампрас и Андре Агаси мачкаха наред и печелеха трофеи от Големия шлем.

Цялата обява ТУК



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР