trafficnews.bgМащабният пожар в завода за месо край Войводиново продължава и

...
trafficnews.bgМащабният пожар в завода за месо край Войводиново продължава и
Коментари Харесай

Умишлен ли е пожарът в завода до Войводиново? Говори шефът на пожарната

trafficnews.bg

Мащабният пожар в завода за месо край Войводиново продължава и в този час. Той е локализиран, заяви пред TrafficNews.bg  директорът на пожарната в Пловдив комисар Георги Мангараков.

Пожарът се простира на повърхност от 8 декара, а в потушаването му вземат участие 15 екипа на пожарната от цялата област.

След новината за случая, форумите в обществените мрежи бяха заляти от догатки за предумисъл, като някои даже обвързаха огнената буря с митингите в селото от последния месец.

„ Не позволяваме да има тенденциозен палеж. Всички чиновници са напуснали обекта, при пораждане на пожара не е имало никой вътре. Тепърва ще проверяваме точните аргументи ”, безапелационен е шефът на пловдивската пожарна комисар Мангараков.



Комисар Мангараков удостовери, че пожарът е зародил в работно помещение зад административната постройка. Това се е случило след работно време, защото през днешния ден за компанията е бил работен ден.

Поради обстоятелството, че структурата на обекта е от термопанели, пожарът бързо се популяризира по тях, обгръща целия цех, който е с повърхност от към 8 декара.

Веднага е изключено напрежението от трафопоста, оттова се изключва и напрежението към пожарните помпи в завода. Така огнеборците, пристигнали на място, са били принудени посредством подвозване да водоснабдяват пожарните коли.

Първите пристигнали на място коли са имали към 3 тона вода, само че тя се е изчерпала бързо. В момента на мястото се намират 12 пожарни, като на помощ са се притекли огнеборци освен от Пловдив, само че и от Карлово и Съединение. Имаме към 8 тона вода, обстановката е овладяна. Няма обгазяване, няма токсични субстанции. Нека жителите бъдат спокойни, сподели шефът на пожарната.

Той е разговарял и с районната екоинспекция да изпратят преносима лаборатория, с цел да замерят въздуха.

Комисар Мангараков бе безапелационен, че пожарът не е в резултат на избухнала газова бутилка. Отвън има бутилки с метан, които охлаждаме. Част от тях са демонтирани, тъй че няма заплаха от гърмеж, уточни той.   

Ситуацията е изцяло овладяна, пожарът е локализиран. Оставаме тук цяла нощ, няма потребност хората да се тормозят, добави шефът на огнеборците.

Тепърва ще се обясняват аргументите за пожара.

Добрата вест е, че няма потърпевши животни. Те са били в друго помещение, което не е наранено от пламъците. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР