Добавки за двигателно масло се продават навсякъде и се рекламират,

...
Добавки за двигателно масло се продават навсякъде и се рекламират,
Коментари Харесай

Експерт посочи кога добавките за двигател са особено опасни

Добавки за двигателно масло се продават на всички места и се популяризират, като потребни артикули, които, като се твърди, понижават износването, удължават живота и на маслото, и на мотора и почистват нездравословните отлагания. Но съгласно едно изследване, включващо серия от лабораторни проби и разбори в действителни условия, маслените добавки имат капацитета да причинят доста повече щета, в сравнение с изгода, написа.

The Motor Oil Geek в YouTube прави въпросното изследване, като употребява известни добавки за масла на пазара, а концепцията е да разбере дали тези добавки са потребни за поддържане на здравето на вашия мотор. Авторът с прякор Lake Speed ​​Jr. работи 12 години като експерт по смазочните материали към Joe Gibbs Racing, тъй че в случай че някой знае по какъв начин работи маслото, то това е той.

Speed ​​Jr. избра за този тест девет продукта - добавки за масло, които можете да намерите на рафтовете на всеки магазин за авточасти. Тези смеси са извънредно известни, само че съгласно теста е по-добре да ги оставите отвън маслото на вашия мотор.

Важно е да разберете, че моторното масло към този момент е доста комплицирана, точно дефинирана примес. Проектирано е в лаборатория от екип инженери, които са го основали да работи при характерни условия. Добавянето на добавка към сместа, без значение какъв брой добре е дефинирана, постоянно ще повлияе на свойствата на базовото масло. Резултатът, съгласно Speed ​​Jr., представен от automedia, е по-кратък живот на маслото и евентуално повече изхабяване.

" Ако би трябвало да сложите добавка в маслото си, значи сте избрали неверното масло “, споделя той. В теста за окисление Speed ​​Jr. открива, че добавките усилват вискозитета на маслото и предизвикват несъответствия в сместа, намалявайки успеваемостта на маслото. В обособен тест той открива, че добавката извлича вода от атмосферата (наличието на вода в мотора е лошо) и в действителност покачва температурата много преди моторът да доближи работна такава.

Добавките са изключително рискови за мотори с непосредствено впръскване, споделя Speed ​​Jr. Наличните огромни количества калций и натрий в действителност могат да причинят нискоскоростно авансово запалване, което му дава капацитет да аргументи съществени вреди. Добавката покачва киселинността на маслото, отваряйки мотора за повреди, породени от разяждане и прекалено изхабяване на лагерите.

Накратко, Speed ​​Jr. споделя, че би трябвало да стоите надалеч от маслените добавки и вместо това да изберете вярното базово масло за вашия мотор. " По създание, когато добавите добавка към вашето масло, то това е самобитна химическа съветска рулетка “, споделя той.

Въпреки че добавките за масло са неприятни, не би трябвало да отхвърляте добавките за гориво, съгласно Speed ​​Jr. Всяка добавка за гориво от огромна марка съдържа химикал, наименуван полиетерамин, детергент, който почиства инжекторите и отстранява отлаганията в горивната камера.

Почистването на инжекторите значи по-добро разпространяване на горивото по време на процеса на горене, което води до повече мощ и по-голяма успеваемост. Така че, в случай че желаете да подобрите здравето на вашия мотор, започнете с горивната система, а не с маслото.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР