Традицията повелява, че седмицата на ACT Фестивал за свободен театър

...
Традицията повелява, че седмицата на ACT Фестивал за свободен театър
Коментари Харесай

Спектакли от Германия, Франция, Израел и Балканска колаборация на ACT Фестивал за свободен театър 2018

Традицията повелява, че седмицата на ACT Фестивал за свободен спектакъл стартира с ACT-ивен концерт с вход свободен. Началото на осмото издание на форума ще бъде на 19 октомври в ДНК- пространство за актуален танц и пърформънс. В POST-POST обстановка фестивала ще открият електро-минималуейв-постпънк бандата Les Animaux Sauvages. Сибила Серафим (актриса, певица и пианистка), Насо Русков (певец и вихрен вокал) и Чарли (про-дуцент, китарист и капитан) ще поведат публиката през еуфорична танцувалност на няколко езика и в многочислени биполярни жанрове, подкрепени от JAMESON IRISH WHISKEY.
Вече осем години АСТ Фестивал за свободен спектакъл е витрина на българската самостоятелна сцена. За трети път форумът ще разшири локалния подтекст и ще го срещне с световния посредством специфична селекция от 4 задгранични спектакъла. Създадени в разнообразни жанрове, те кореспондират с нов театрален език, послания и открития с българската аудитория и актьори.

За феновете на физическия спектакъл е хиперактивната театрална комедия, надзъртаща в живота на една двойка и мислите й за гибелта – “This is How We Do It”, която феновете ще могат да гледат на 20.10 от 18:00 часа в Център за просвета и спор, „ Червената къща”. Нейни основатели са Одед Задок и Казуйо Шионоири, които се заиграват със смисъла на живота през ключа на радикалното изтощение на тялото. Артистите изследват рутината - приблизително човек живее 70 години, върви по огромна потребност 127 750 пъти, къпе се 51 100 пъти, сменя облеклата си 76 650 пъти и умира един път! Спектакълът задава екзистенциалните въпроси по какъв начин бихме желали да умрем и какъв е смисълът на всичко преди този момент.
Можем ли да заземим една утопична научно-фантастична порно-хореография?, се питат основателите на копродукцията „ STILL TO COME, A FEMINIST PORNSCAPE “, която българската аудитория може да гледа в Червената къща на 22.10 от 20:00ч. В нея Рахел Бара (Германия), Ида Даниел (България), Ана Дублейвич (Сърбия), Фрида Лукас (Германия) и Зринка Ужбинец ( Хърватия) търсят мекотата, многообразието и отвъдността на женското тяло, до момента в който се пробват да пращат секс известия като през 96-та – като своите детски азове, слети с измисления аз от мутиращи възраст и пол.
Силно интерактивна е френската продукция BUFFET A VIF /SMASHED TO PIECES на Пиер Мьониев и Маргьорит Борда, в която българската аудитория ще вземе интензивно присъединяване на 23 октомври от 20:00 часа в ДНК—пространство за актуален танц и пърформънс. Тя изследва радостното възприятие в акта на чупенето и удоволствието да разрушиш това, което пречи на новото начало и вероятната смяна. Паметта е разрушена на части, тялото на остарялото е демонтирано, пространството се отваря, няма повече ограничавания. Какво следва? „ Buffet A Vif “ е невероятен и неочакван театър на границата сред театъра и пърформанса.

Най-новият театър на andcompany&Co - „ INVISIBLE REPUBLIC: #STILLLOVINGTHEREVOLUTION” идва в София директно след берлинската си премиера. Той е копродукция сред четири европейски театрални институции, измежду които - АСТ Фестивал. На 25.10 (четвъртък), от 18:00 ч., в Театър “Азарян” мултимедийният план ще уважи означи годишнините от революциите – 50 годишнината от 1968г., 100 годишнината от Ноемврийската гражданска война и 200 годишнината от рождения ден на Карл Маркс. В този подтекст ще забележим четири дами, които потеглят на инцидентно търсене за нова обич през странния остарял континент…
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР