Традицията едни от най-великите скиори за всички времена да подкарват

...
Традицията едни от най-великите скиори за всички времена да подкарват
Коментари Харесай

Легендарен австриец открива ски сезона в Банско на 15 декември

Традицията едни от най-великите скиори за всички времена да подкарват сезона в Банско продължава. Австрийският алпиец Патрик Ортлиб, който е олимпийски и международен първенец, публично ще даде старт на 16-ата зимна акция в курорт №1 на 15 декември. 51-годишният бивш свръхестествен спускач се завръща на Бъндеришка поляна след откриването през 2009-а, когато бе тук за първи път. “Искам да ви поздравя с изумителните неща, които сте постигнали в Банско “, сподели тогава той. Затова в този момент, без да се замисля, одобри поканата да дойда още веднъж и несъмнено, също ще донесе подарък за трансформиралата се към този момент в музей на ските Стена на славата в паметния бар “Хепи Енд “.

В славната си кариера Ортлиб печели олимпийското злато през 1992-ра на Игрите в Албервил (Фр), където победи в спускането – неговата коронна дисциплинираност. Четири години по-късно Ортлиб взема и международната купа в Сиера Невада (Исп). Там също е на върха в спускането. За Световната купа, в която дебютира на 21 година през 1988-а, има 4 победи и 20 подиума, а 60 пъти се класира в топ 10. През 1994 г Патрик печели с спускането на именитата австрийска писта " Щрайф " в Кицбюел. Той приключва блестящата си кариера през 1999-а след травма на подготовка отново на “Щрайф “ в Кицбюел. Впоследствие влиза в политиката и е определен за народен представител от извънредно дясната Национална партия. Към днешна дата се занимава с бизнес и има 4-звездния хотел “Монтана “ в извънредния алпийски курорт Лех.

На фотографията
11 декември 2009 година: Патрик Ортлиб демонстрира какъв брой му харесва Банско, в компанията на Петер Мюлер, президента на БФСки Цеко Минев, Петър Попангелов и Хуберт Щролц (от ляво надясно) на откриването на сезона в Банско. 9 години по-късно той още веднъж ще даде формален старт на зимата в курорт №1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР