Традиционното шествие в подкрепа на ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални,

...
Традиционното шествие в подкрепа на ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални,
Коментари Харесай

София Прайд на 15 години: Даряват пари за Киев

Традиционното шествие в поддръжка на ЛГБТИ общността (лесбийки, гей, бисексуални, транс и интерсекс хора) в България - София прайд - отбелязва своя 15-годишен празник .

Тази година част от приходите от шествието ще бъдат дарени за Киев Прайд.

София Прайд се организира за първи път у нас през 2008 година - 38 години след първия церемониал на гордостта, който се случва на 28 юни 1970 година в Ню Йорк.

Ще се включите ли в тазгодишния Прайд фест?--> ДаНеНе мога да отговоряРезултати
Под мотото „ Горди да бъдем “ на 18 юни последователи на общността ще излязат на софийските улици, с цел да покажат своята поддръжка към идеята.

Освен шествието в София ще се състои и концерт с присъединяване на някои от най-големите звезди на България - Виктория Георгиева, Камелия, Папи Ханс, Рут Колева, Прея, Мила Роберт, Дара Екимова и други. Специална изненада е и украинският реализатор Constantine , който идва в България с танцьорите си.

По традиция концертът ще се организира пред Паметника на руската войска.



Вратите на концерта отварят в 14:00 ч., музикалната стратегия стартира в 16:00 ч., а шествието ще се организира от 19:30 до 21:00 ч.

Прайд шествията и до през днешния ден остават един от най-важните принадлежности на ЛГБТИ общността да направи себе си по-видима и да сложи на дневен ред проблемите, с които се сблъсква.

Преди броени дни съветници на Вътрешна македонска революционна организация в София желаеха от кмета на столицата Йорданка Фандъкова и Столичния общински съвет да забранят провеждането на София прайд.

Светият синод на Българската православна черква също изрази своето противоречие за провеждането и организирането на София Прайд в столицата.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР