Традиционното математическо състезание се организира по повод духовния празник на

...
Традиционното математическо състезание се организира по повод духовния празник на
Коментари Харесай

Наградиха победителите в Димитровденското математическо състезание

Традиционното математическо съревнование се провежда във връзка духовния празник на град Видин и се организира за 18-и път.

В него участваха възпитаници от 3 до 12 клас, както и двама някогашни възпитаници. На гала през днешния ден в залата на Общинския съвет посочилите най-високи резултати на надпреварата получиха награди и грамоти.

Кметът на Община Видин доктор Цветан Ценков поздрави присъстващите в залата за Димитровден. „ Радвам се, че през днешния ден, на празника на нашия град, ще връча наградите на деца, посочили своите умения в математиката. Трябва да се гордеем с надареното потомство, което идва след нас. Това съревнование, което се провежда за 18-и път, демонстрира ясно опциите на нашите деца. Надявам се в бъдеще те да са управниците на Видин и на България “, показа кметът.

Д-р Ценков връчи медалите на участниците, заели първо място в своята възрастова група. Те получиха и специфичната премия на кмета.



Заместник-кметът на Общината Борислава Борисова също приветства всички по случай празника. Тя поздрави видинската секция на Съюза на математиците за отличната организация на проявата, като изрази вяра, че следващата година участниците ще бъдат още повече. Борисова сервира медалите и грамотите на заелите второ място в съответните възрастови групи.

Участниците, станали трети в своята категория, получиха оценките си от Камелия Иванова, ръководител на видинската секция на Съюза на математиците в България.



Дамите от Инер Уил клуб Видин съблюдаваха традицията и наградиха с лакомства отличните математици.

Общо 70 души получиха грамоти за сполучливо показване. Бяха връчени и пет награди на Съюза на математиците в България, които се дават за реализиране на оптималния резултат от 40 точки.

Традиционното Димитровденско математическо съревнование се провежда от Съюза на математиците в България – Секция Видин, Община Видин и Регионалното ръководство на образованието.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР