Традиционно по време на Великден една от най-предпочитаните дестинации за

...
Традиционно по време на Великден една от най-предпочитаните дестинации за
Коментари Харесай

Ограниченията при съседите по времена Великден

Традиционно по време на Великден една от най-предпочитаните дестинации за туристите е Гърция. Тази година обаче те се отхвърлиха да посетят южната ни съседка поради пандемията от ковид. Днес 30 април всички магазини са затворени. Полиция следи за съблюдаване на ограничаващите ограничения в църквите. В храмовете се влиза единствено с двойни маски и на отдалеченост. Част от богослужението се прави пред църквите, с цел да се съблюдава отдалеченост.

От сутринта пред центровете има опашки от чакащи за имунизиране. Според информация от лекарите множеството са младежи, които бързат да се имунизират в почивните дни.

Медицински екипи правят безвъзмездни бързи проби на над 100 места в страната, най-вече в региони с червен код с високо равнище на инфектирани.

Поради възбрана за овакантяване на региона множеството гърци си остават у дома за празниците, а тези, които пътуват, са при незабавни случаи най-вече в помощ на заболели родственици. Туристите са малко спрямо предходни години заради настоящите ограничаващи ограничения. Групи идват най-вече по островите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР