Традиционно, голямата част от разходите се случват през втората половина

...
Традиционно, голямата част от разходите се случват през втората половина
Коментари Харесай

Калоян Стайков, икономист: Хванахме крайния срок за приемане на бюджета

„ Традиционно, огромната част от разноските се случват през втората половина от годината – в това число индексацията на пенсиите е от 1 юли. Капиталовите разноски са по-високи тогава, довършителни работи, разплащания с компании и така нататък Така че, в този момент беше в действителност крайният период за приемането на този бюджет. След това, нещата стават, меко казано, неконтролируеми. “

Така икономистът Калоян Стайков разяснява оферти от Асен Василев бюджет за 2023 година.

 

Макрорамката е взета наготово. Самото държавно управление предизвести, че ще направи по този начин, поради късите периоди. Тя е направена много по-рано – след първото тримесечие на тази година.

От една страна, е по-лесно да се предвижда, тъй като огромна част от времето е минало. От друга страна, е по-трудно да се направи бюджет, тъй като огромна част от времето е минало – тези разноски към този момент са направени, приходите са събрани или не са събрани. Планът към този момент не е за цяла година, а за шест месеца, дори за по-малко – след разискванията, се чака в края на юли или началото на август да имаме признат бюджет.

Наистина, при финансовите разноски се следи известно закъснение. В съпоставяне с предходната година, заплащанията вървят по-добре. Но спрямо общата прогноза – въпросните 8 милиарда лв. – обстановката е по-зле, в сравнение с е предходната година.

 

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР